Va multumesc foarte mult pentru raspuns, insa citind atat OUG 111/2010, cat si Legea 66/2016, constat ca Articolul 3 se opreste la paragraful (5). As fi foarte recunoscatoare daca ati putea sa imi indicati mai precis sursa de unde ati gasit paragraful citat mai sus.
Si eu am o intrebare pe o tema similara:
Daca spre exemplu copilul se naste pe parcursul lunii Iulie 2016, chiar la sfarsitul acestei luni, cele 12 luni care se iau in calcul pentru stabilirea mediei veniturilor sunt Iulie 2015 -> Iunie 2016 sau August 2015 -> Iulie 2016. Cu alte cuvine, se iau in considerare veniturile din luna in care s-a nascut copilul in considerare la calculul venitului mediu sau doar cele din luna anterioara nasterii? Premisa este ca mama a avut venituri neintrerupte pe tot parcursul perioadei de 2 ani dinaintea datei nasterii.
Va multumesc foarte frumos pentru ajutor.
As avea o intrebare in legatura cu modalitatea de calcul a indemnizatiei de materinate, respectiv cea pentru cresterea copilului in contextul noii legi care urmeaza a intra in vigoare de la 1 Iulie.
Daca spre exemplu copilul se naste pe parcursul lunii Iulie 2016, chiar la sfarsitul acestei luni, cele 12 luni care se iau in calcul pentru stabilirea mediei veniturilor sunt Iulie 2015 -> Iunie 2016 sau August 2015 -> Iulie 2016. Cu alte cuvine, se iau in considerare veniturile din luna in care s-a nascut copilul in considerare la calculul venitului mediu sau doar cele din luna anterioara nasterii? Premisa este ca mama a avut venituri neintrerupte pe tot parcursul perioadei de 2 ani dinaintea datei nasterii.
Va multumesc foarte frumos pentru ajutor.