avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil 2016

Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu modalitatea de calcul a indemnizatiei de materinate, respectiv cea pentru cresterea copilului in contextul noii legi care urmeaza a intra in vigoare de la 1 Iulie.
Daca spre exemplu copilul se naste pe parcursul lunii Iulie 2016, chiar la sfarsitul acestei luni, cele 12 luni care se iau in calcul pentru stabilirea mediei veniturilor sunt Iulie 2015 -> Iunie 2016 sau August 2015 -> Iulie 2016. Cu alte cuvine, se iau in considerare veniturile din luna in care s-a nascut copilul in considerare la calculul venitului mediu sau doar cele din luna anterioara nasterii? Premisa este ca mama a avut venituri neintrerupte pe tot parcursul perioadei de 2 ani dinaintea datei nasterii.
Va multumesc foarte frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 4 Iunie 2016
1. - In calculul celor 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC intra si luna in care se naste copilul.
- Daca nasterea are loc in iulie cele 12 luni eligibile vor fi august 2015 - iulie 2016.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 3
...
(6) Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.
Ati mai primit o data raspunsuri la intrebarea dvs.:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luna nasterii ca luna in care se produce venit usernameg usernameg cum se calculeaza venitul din luna nasterii copilului daca este nascut la inceputul lunii? (pentru o persoana cu contract de munca) concediu medical pe toata ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Cami2017 Cami2017 Buna ziua. Am o intrebare, simpla, dar calculata de mai multe ori imi da diferit mie fata de alte persoane pe care le.am intrebat. Am lucrat din iunie 2011 ... (vezi toată discuția)