avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate alinalina45

Activitate alinalina45

Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Mulțumesc frumos!

Ionut.ion a scris:

V-am mai spus, daca nu intelege presedintele, urmatorul pas e primaria, compartimentul specializat. Urmatorul, daca nici aici nu se rezolva nimic, este chemarea asociatiei in instanta

Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Bună ziua! Este vorba de tencuit partea exterioară a balconului care este foarte degradată. Îmi cer scuze dacă m-am exprimat greșit! Mulțumesc pentru răspuns,am înțeles ce am de făcut, păcat că am parte de "asociația cum vrem noi" președintele mi-a dat în scris că "cele sesizate de mine sunt pertinente și a constatat că sunt informată cu legile Asociației de Proprietari "... Întrebarea este, unde pot să mă adresez!?



mitabiciclista a scris:

NU e clar ce vreti ! In 22 martie vorbeati de izolarea exterioara,acum vreti doar tencuiala! Hotarati-va ce vreti ca sa stim despre ce vorbim.

Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Se poate tencui ,este fațadă foarte degradată și cad bucăți din ea. Despre ce vorbim!?

mitabiciclista a scris:

Nu se poate izola pe exterior un singur balcon.Se izolează tot blocul.Despre ce vorbim?

Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Mulțumesc frumos!

ynocentta a scris:

Exteriorul balconului face parte din exteriorul imobilului de locuit in comun respectiv fatada imobilului si reprezinta parte comuna

Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Mulțumesc frumos! Am făcut referire la legea 196/2018 în plângerea pe care am facut o către asociația de locatari...am cerut și comisie de evaluare...a venit președintele foarte nervos...și am primit din partea lor răspunsul pe care l-am scris si mustrare. Am uitat să menționez că am probleme și cu peretele din dormitor este plin de mucegai . Cauza...între pereți dintre blocuri sa format un crater de la cutremur și se infiltrează apa....de trei ani repar peretii și la dormitor primăvara.

Ionut.ion a scris:

ART. 11
(1) Asociatia de proprietari este forma juridica de organizare si de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un condominiu, cu personalitate juridica, fara scop lucrativ, infiintata in conditiile prezentei legi, care are ca scop administrarea, exploatarea, intretinerea, repararea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, mentinerea in stare buna a imobilului, respectarea drepturilor si asumarea obligatiilor de catre toti proprietarii.
ART. 35
(1) In cazul cladirilor cu mai multe locuinte sau spatii cu alta destinatie si in cazul cladirilor multietajate constituie parti comune din condominiu, daca actele de proprietate nu prevad altfel, urmatoarele:
a) terenul pe care se afla cladirea, compus atat din suprafata construita, cat si din
cea neconstruita necesara, potrivit naturii sau destinatiei constructiei, pentru a
asigura exploatarea normala a acesteia;
b) fundatia, curtile, gradinile, caile de acces;
c) cladirea propriu-zisa, elementele de echipament comun, inclusiv partile de
canalizare aferente, care traverseaza proprietatile private;
d) corpurile de cladiri destinate serviciilor comune;
e) locurile de trecere, scarile si casa scarilor si coridoarele; peretii perimetrali si
despartitori dintre proprietati si/sau spatiile comune; subsolul; cosurile de fum;
holurile; instalatiile de apa si canalizare, electrice, de telecomunicatii, de incalzire si
de gaze de la bransament/racord pana la punctul de distributie catre partile aflate in
proprietate individuala; canalele pluviale; paratrasnetele; antenele colective; podul;
pivnitele, boxele, spalatoria, uscatoria; ascensorul; interfonul - partea de instalatie
de pe proprietatea comuna; rezervoarele de apa; centrala termica proprie a cladirii;
crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura, structura de
rezistenta; fatadele; acoperisul; terasele;
f) alte bunuri care, potrivit legii, actului de proprietate sau vointei partilor, sunt in
folosinta comuna.
ART. 2
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele
semnificatii:
p) parti comune - partile din cladire si/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietati individuale si sunt destinate folosintei tuturor proprietarilor sau unora dintre acestia, precum si alte bunuri care, potrivit legii sau vointei partilor, sunt infolosinta comuna. Partile comune sunt bunuri accesorii in raport cu proprietatile individuale, care constituie bunurile principale. Toate partile comune formeaza obiectul proprietatii comune. Partile comune nu pot fi folosite decat in comun si sunt obiectul unui drept de coproprietate fortata;
t) proprietate individuala - locuinta sau spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta, parte dintr-un condominiu, destinata locuirii sau altor activitati, detinuta in proprietate exclusiva;

Care este starea structuri, peretelui,? Din ce este facut, caramida, beton, etc.?
Exista riscul de a produce accidente sau pagube in caz de desprindere a tencuieli?
Le puteti spune sa se documenteze mai bine inainte de a transmite un raspuns, adica sa citeasca legea 196/2018-de acolo sunt articolele de mai sus.
Daca nu va intelegeti...mergeti la primarie, compartimentul specializat.

Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Mulțumesc frumos! Cunosc legea și i-am adus o la cunoștință...am primit răspunsul pe care vi l-am scris

Ionut.ion a scris:

Printati articolele de mai sus si mergeti cu ele la administrator si presedinte si vedeti reactia lor.
Daca nu va intelegeti...mergeti la cenzor...
Daca nici cu el nu va intelegeti...mergeti la primaie, compartimentul specialiat.
ART. 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.


Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Am cerut comisie,a venit decât presedintele. Și am primit răspunsul pe care l-am scris.

CipM a scris:

Nu e deloc clar ce anume este defect. Ce anume reparati dvs in interior, care este cauza pt care faceti aceste reparatii, in ce constau aceste reparatii si care e legatura cu exteriorul balconului? Deci trebuie determinata mai intai si foarte exact cauza.

Ati precizat "lucrarea de izolare exterioară a balconului". Ce e cu izolatia asta? A cazut, a crapat, au ciugulit-o ciorile, ce este in neregula cu ea? De ce trebuie facuta lucrarea asta?

Exteriorul balconului face parte din fatada iar fatada este parte comuna in grija asociatiei. Dar mai intai trebuie determinat daca aceasta parte de fatada necesita reparatie.

Pe de alta parte, aveti posibilitatea de a contracta lucrarea in numele dvs,, cu deviz precis asupra elementelor reparate si o puteti plati dvs. urmand sa va recuperati banii de la asociatie amiabil, prin mediator sau in instanta in cazul in care sunteti indreptatita.


Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Am fost si am primit răspunsuri cu mustrări,la asociație nu am cu cine să mai vorbesc,am ajuns de râsul,plânsului,nu ai voie să vorbești să iți ceri drepturile, mori cu legea în mână,pe bani noștri și în proprietatea noastră am ajuns sclavi. Scuzați-mă sunt foarte supărată, sunt și bolnavă cu boli cronice și autoimune am ajuns la limita răbdării. Am uitat să vă spun că unul dintre membrii Comitetului Executiv al asociației ia spus soțului meu să mă trimită acasă sa-mi iau pastilele.
Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Este o asociație "cum vrem noi stăm de 30 aici dacă nu iți convine mutăte ", dacă iți ceri drepturile legale, nu ți se mai răspunde la telefon sau primești mustrare scrisă în cutia poștală...citez "trebuie discutat cu calm,coerent și fără patimă " dar eu am ripostat verbal ridicând tonul pentru că așa mi sa vorbit. Vă rog să trageți dvs concluzi. De trei ani de când am cumpărat ap mi-au pus păru pe moațe și am ajuns la limita răbdării. Mi sa spus să mă mut dacă nu îmi convine!!??
Răspuns la discuția Părți comune de blocuri
Este o asociație "cum vrem noi" dacă ai pretentii și iți ceri drepturile,nu iti mai răspund la telefon, mustrări scrise în cutia poștală , citez" calm,coerent și fără patimă " ținând cont că eu am ripostat cu acelaș ton cu care mi sa vorbit.