avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Tino_Mentor

Activitate Tino_Mentor

As dori sa stiu daca pot fi alesi reprezentanti ai salariatilor in negocierile cu patronatul privind contractul colectiv de munca persoane care, prin organigrama, sunt in conducerea efectiva a societatii (directori, directori de departamente, sefi serviciu, etc)> Totodata, se pot alege persoane care se apropie de pensie ?(mandatul fiind pe doi ani, ma refer la angajati care mai au cateva luni pana la pensie).
Multumesc!
Va rog sa ma ajutati/consiliati in urmatoarea problema.
Se pare ca mi se va intenta un proces cu o presupusa datorie pe care as avea-o catre o persoana fizica ( eu fiind tot persoana fizica). Drept pentru care mi s-a trimis o notificare in vederea stingerii presupuselor debite, insa nu s-au respectat Prev Art. 720 ind. 1 din cod proc civ, astfel incat mi s-au pus la dispozitie doar 4 zile intre data primirii notificarii si data la care s-a stabilit "Intrevederea". In Codul de Procedura civila, conf art 720, ind 1, este prevazuta o perioada de minim 15 zile de la primirea notificarii. In situatia de fata, data stabilita este mult mai mica (4 zile, cum am spus mai sus), iar notificarea a fost trimisa la fostul domiciliu din buletin precum si la actualul, la care nu mai locuiesc insa de cca 6 ani. Desi "partea adversa cunoaste actuala adresa de resedinta, nu a trimis nimic. La fostul domiciliu s-a semnat primirea, iar pentru actualul nu stiu daca a primit cineva notificarea sau nu. Ce ma sfatuiti? sa ma prezint la "conciliere"? Sa invoc nerespectarea termenului, cf art 720 ind 1 din cod de proc civ?.