Referitor la : " Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.(art.148 alin.1 teza I C.mun.)
Din textul de lege rezulta ca programare se stabileste de angajator cu consultarea salariatului.
In opinia mea, angajatorul savarseste un abuz cand impune o anumita perioada de timp in care trebuie sa se ia CO. "
Asa este am facut o planificare individuala pe care doresc sa mi-o respect.
Daca imi puteti furniza informatii la aspectul: "solicitarii demisiei de catre angajator" as fi recunoscator .
Am fost angajat cu cim pedioada determinata ( 6 luni ) data de incepre 02.02.2016.
In luna iuni ( 01.06.2016 ) am fost informat ca nu mi se va prelungi contracul de munca.
Mi s-a cerut verbal sa imi depun demisia si sa plec incpand cu data de 30.06.2016. ( Lucru pe care nu l-am facut). Se pare ca patronatul nu a agreet decizia mea si mi-a solicitat ( tot verbal ) sa imi iau concediu de odihna in perioada impusa de el ( respectiv 20.06-30.06.2016).
Intrebarea mea este:
Daca angajatorul imi impune cele mentionate mai sus in scris poate fi obiectul unui litigiu.
Tin sa precizez ca nu mi s-a pus la dispozitie fisa postului la angajare.
Nu mi s-a eliberat fluturas de salariu pe tot parcursul contracului.