avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate rodnoK

Activitate rodnoK

Drepturi calificare la locul de munca. Buna ziua, pentru toti cei care m-au ajutat mereu pe acest site. De data asta am o intrebare, pentru un prieten, care urmeaza sa se pensioneze. Este vorba depre cineva, care a lucrat la Fabrica de Azbociment Oradea. Un an ( 1980) a lucrat pentru calificare la locul de munca ca si pereparator. ( El baga in malaxor, cimentul, azbestul si alte adaosuri ), Din 1981 devine angajatul firmei cu drepturi depline, beneficiind si de grupa 1. Deci el ar vrea sa beneficieze si pentru perioada de 1980-1981 de grupa . Sau mai simplu. In timpul ce te califici la locul de munca, beneficiezi de toate drepturile ca si un muncitor calificat, inclusiv de grupa ?
Buna ziua !! Am avut o perioada furtunoasa. Primaria a trimis oameni din casa in casa sa vada pagubele ce a produs si sa fotografieze. Despagubirea a fost aprobata si urmeaza sa primim bani de la AJPIS BIHOR. Suma acordata este supusa impozitarii sau nu ? Va multumesc pentru raspuns.
Un raspuns concret si e si pe intelesul meu. Va multumesc !!
Va multumesc pentru raspunsul dat, Insa m-i sa ivit inca o intrebare. Dupa ce o persoana depune cererea de pensionare la Casa de Pensii, mai are obligatia/posibilitatea/dreptul de a mai lucra pana cand primeste decizia de pensionare, sau din acel moment se intrerupe derularea contractului de munca ?
Va multumesc !!
Va multumesc !!
Va multumesc !!
Va multumesc !!
Va multumesc !!
Pe site-ul Ministerului Muncii există un tabel cu vârstele standard de pensionare, unde zice ca o persoana nascuta in decembrie 1960 poate iesi la pensia in noiembrie 2022, avand varsta de 61 ani si 11 luni. Asta inseamna ca pote baga cererea in luna noiembrie 2022?