Si mai am o intrebare: sper eu ultima. Il poare obliga angajatorul sa faca handover (transfer de cunostinte legate de activitatile intreprinse pe postul actual)? In CIM nu scrie asa ceva, fisa de post nu are, deci..poate refuza?
Cazul prezentat este destul de stufos, nu pot da sincer mai multe detalii aici. Tot ce pot sa spun este ca fratele meu este foarte bun in ceea ce face si cred ca acest lucru a deranjat pe cineva. Nu vreau sa ma laud, chiar e prima data cand scriu pe acest site si nu as fi facut-o daca nu stiam care este adevarul.
Multumesc de raspuns>
Mai am o intrebare: in cazul in care nu doreste sa plece iar angajatorul ii va desfiinta postul actual doar ca sa il dea afara>poate fratele meu sa ii dea in judecata ptr concediere abuziva?
Si daca nu accepta noua pozitie, il poate constrange cumva? Ideea este ca el chiar a imbunatatit activitatile din departament, nu intelege de ce il vor la o parte acum.
Fratele meu nu doreste neaparat fisa postului. El doreste doar sa-si pastreze locul de munca.
Din ce am inteles, postul actual nu se desfinteaza(o alta persoana va prelua aceasta functie), dar i se solicita sa predea din activitatile curente. Postul propus nu exista in acest moment si se va infiinta odata cu "alocarea" fratelui meu . In acest moment nu exista informatia referitoare la o perioada de proba noua, dar el banuieste ca acest post este o parghie pentru concediere.
Pentru a fi sigur ca dupa o eventuala perioada de proba va ramane angajat, care sunt sfaturile dumneavoastra d.p.d.v. legal?
Buna ziua,
Fratele meu lucreaza la o companie privata ca si Inginer sef de aproximativ 5 luni de zile cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Mentionez si faptul ca la angajare nu a semnat o fisa de post. De curand, au inceput presiuni asupra lui pentru a fi indepartat din functie (propunerea unui alt post nou infiintat). Banuiala este ca se doreste concedierea lui prin aceasta mutare(desfintarea postului nou creat dupa o perioada de timp). Vrem sa stim daca se poate realiza acest lucru dpdv legal si cum ar trebui sa procedeze - sa accepte noua pozitie? Sa solicite fisa de post?