avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate Silviu8888

Activitate Silviu8888

Da latimea drumului este mai mica de 6m ,dar era iluminat cat de cat si nu avea luminile de pozitie aprinse(soferul era acasa). Masina era stationata jumatate pe carosabil, jumatate pe trotuar ,doar ca acoperea tot trotuarul nu lasa loc pentru pietoni.
Buna ziua. Daca am lovit in conditii de noapte o masina stationata pe un drum public(drumul era deasemenea si ingust) nesemnalizata sunt obligat sa ii dau asigurarea? Masina deci nu era stationata intr-un loc amenajat si nu era nici macar semnalizata avand in vedere ca era oprita conditii de noapte si de ploaia Vreau sa stiu daca nu cumva este considerata vina comuna si fiecare trebuie sa isi repare masina din banii sai. Va multumesc pentru timpul acordat!
Discuție Plata taxa tv
Buna ziua avocatnet.ro. Recent mi-a venit o notificare de plata de la TVR in legatura cu taxa tv(din 2011 pana in 2016 octombrie) pentru doua SRL-uri pe care le-am mostenit acum 6 luni si nu stiu cum a fost gestionata aceasta taxa pana in prezent. Cert este ca pentru un SRL nu am nici TV nici radio in niciuna din incaperile in care se desfasoara activitati ,dar la al doilea SRL am un televizor care are cablul tras de la o persoana fizica. Am inteles ca aceasta taxa se plateste la furnizorul de curent ,dar la facturile pe firma mie nu imi nici un ,,produs" de taxa tv(imi apar energie electrica activa, contributie cogenerare, certificate verzi, acciza comerciala).Sper ca am detaliat situatia in mare ca sa va intelegeti situatia in care ma aflu. Stiu ca se poate face o cerere sa nu platesti aceasta taxa ,dar daca fac aceasta cere si mi-o accepta va trebui totusi sa platest taxa pana la data cand intra in vigoare cererea?(mentionez inca o data ca SRL-urile le-am mostenit recent si nu stiu daca s-a facut o astfel de cerere sau cum as putea sa aflu daca s-a facut sau daca a fost respinsa) Am intrebat niste prieteni care au activitati asemanatoare si un avocat si toti mi-au spus sa nu platesc aceasta taxa. Totusi, unul din prieteni a spus ca el nu s-a lasat intimidat de amenintarea cu datul in judecata.Nu a fost dat in judecata ,dar in schimb i-au fost retinuti bani din contul sau bancar. Deci este clar ca daca nu fac nimic tot ma pomenesc cu banii luati. Intrebarea mea este: Cum as putea gestiona problema astfel incat sa nu platesc taxele? Sau macar la SRL-ul fara TV daca nu se poate la amandoua.
Buna ziua recent am facut rost de un teren intr-o zona buna a orasului si as vrea sa instalez o statie de distributie GPL. Problema este ca nu stiu distantele de securitate si nu reusesc sa gasesc pe internet decat legislatia din 1999 care am inteles ca a fost schimbata in 2004. Ma poate ajuta cineva cu un link care sa ma lamureasca si pe mine cu aceste distante?