avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Plata taxa tv
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Plata taxa tv

Buna ziua avocatnet.ro. Recent mi-a venit o notificare de plata de la TVR in legatura cu taxa tv(din 2011 pana in 2016 octombrie) pentru doua SRL-uri pe care le-am mostenit acum 6 luni si nu stiu cum a fost gestionata aceasta taxa pana in prezent. Cert este ca pentru un SRL nu am nici TV nici radio in niciuna din incaperile in care se desfasoara activitati ,dar la al doilea SRL am un televizor care are cablul tras de la o persoana fizica. Am inteles ca aceasta taxa se plateste la furnizorul de curent ,dar la facturile pe firma mie nu imi nici un ,,produs" de taxa tv(imi apar energie electrica activa, contributie cogenerare, certificate verzi, acciza comerciala).Sper ca am detaliat situatia in mare ca sa va intelegeti situatia in care ma aflu. Stiu ca se poate face o cerere sa nu platesti aceasta taxa ,dar daca fac aceasta cere si mi-o accepta va trebui totusi sa platest taxa pana la data cand intra in vigoare cererea?(mentionez inca o data ca SRL-urile le-am mostenit recent si nu stiu daca s-a facut o astfel de cerere sau cum as putea sa aflu daca s-a facut sau daca a fost respinsa) Am intrebat niste prieteni care au activitati asemanatoare si un avocat si toti mi-au spus sa nu platesc aceasta taxa. Totusi, unul din prieteni a spus ca el nu s-a lasat intimidat de amenintarea cu datul in judecata.Nu a fost dat in judecata ,dar in schimb i-au fost retinuti bani din contul sau bancar. Deci este clar ca daca nu fac nimic tot ma pomenesc cu banii luati. Intrebarea mea este: Cum as putea gestiona problema astfel incat sa nu platesc taxele? Sau macar la SRL-ul fara TV daca nu se poate la amandoua.

Alte discuții în legătură

Abonament radio tv alektor alektor Detin un depozit pe firma, fara activitate din 2004.Am incercat in diferite moduri(ex. scrisoare catre Radio tvr etc)sa nu mai platesc taxele aferente dar nu ... (vezi toată discuția)
Taxa tv lypp lypp am Societate ( srl )si sut obligata sa platesc 50+30 taxa tv+radio.Mentionez:nu am contract cu Societatea de tv.,Srl meu nu are activitate,chiar daca ar avea ... (vezi toată discuția)
Taxa tv si radio Sobieski Sobieski Buna ziua, Sunt persoana fizica. Ma numar printre putinii tineri norocosi din Romania. Recent, am reusit sa imi cumpar un apartament nou. Mi-am contractat ... (vezi toată discuția)