avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... abonament Radio TV
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

abonament Radio TV

Detin un depozit pe firma, fara activitate din 2004.Am incercat in diferite moduri(ex. scrisoare catre Radio tvr etc)sa nu mai platesc taxele aferente dar nu am rezolvat nimic.Raspunsul lor ar fi ca sa intrerup contractul cu Enel .Nu am facut pana acum acest lucru cu toate ca am consum 0 la lumina de ani de zile , deoarece speram ca il voi folosi si atunci i-mi va fi foarte greu sa - l reinoiesc.
Dar taxa este destul de mare 95 ron/luna si nu o mai pot plati . Stie cineva ce pot sa fac?
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
alektor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ilie lotrean , utilizator 12:58, 8 Februarie 2011
Va trebui sa faceti un efort si sa cautati pe Google...de acum 2 ani este o Decizie a ICCJ prin care s-a declarat nelegala aceasta taxa pentru persoanele juridice...
Eu am aceeasi situatie,am trimis aceasta decizie la cei de la TVR si mi-au raspuns ca Guvernul Boc a emis o Ordonanta prin care taxa se mentine.Mi-au facturat in continuare taxa radio si TV,pe care le platesc pe doua firme,chiar daca una nu a avut activitate si binenteles si ca persoana fizica,acasa.
Cineva (de la distribuitorul de energie) mi-a spus ca daca faceti o cerere la distribuitorul de energie pe care-l aveti, explicati ca nu aveti activitate la sediul respectiv si duceti o copie de pe declaratia 100 (adica sa rezulte ca nu aveti salariati) puteti fi scutit. Eu nu am incercat deoarece mai am un salariat pe firma si, cu toate ca firma este intr-o locuinta, eu platesc abonament si ca persoana fizica si ca persoana juridica deoarece sunt doua abonamente distincte...
Dar zic ca merita sa faceti o incercare....
PS Unii mai "smecheri" spun ca nu trebuie sa aveti nici masina pe firma deoarece radioul din masina este posibil sa prinda Radio Romania.... si atunci musai sa platiti...
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Lulica, utilizator
Mi se pare una din taxele injuste prin care onoratul stat de drept ne baga mana in buzunar,caci platesc de 2 ori un serviciu pe care nu-l folosesc.Nu am televizor la firma,dar platesc taxa TV.Pentru ce?Eu ca si consultant pot factura ciuva un serviciu pe care nu-l prestez?Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Taxa televiziunea romana sorin cercel sorin cercel Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ? Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!! (vezi toată discuția)
Abonamentul pentru radio _tv este obligatoriu? ContSters330987 ContSters330987 Daca am un televizor si este cuplat la antena digi platind un abonament in care este inclus si tvr 1 iar emisiunile radio le pot asculta tot prin acelasi ... (vezi toată discuția)