Multumesc "Joha" pentru raspuns.
In situatia in care doi intre mostenitori au murit, doar unul avand urmasi, dar care a renuntat la succesiune, mai este necesara succesiunea? Multumesc.
Buna!
Cum se poate rezolva urmatoarea situatie:
parinti decedati, trei urmasi (frati), doi dintre ei decedati, unul dintre ei renuntand la masa succesorala. A ramas in viata un singura urmas care insa este trecut in acte doar cu numele nu si prenumele. In aceasta situarie care sunt demersurile necesare pentru a-si demonstra (identitatea) implicit calitatea de mostenitor? Multumesc.
In urma cu 30 de ani a decedat bunicul. Au existat trei urmasi. Unul dintre ei a renuntat scris (ciudat faptul ca exista un act care mentioneaza aceasta renuntare dar succesiunea nu a fost facuta), intre timp decedat - urmasi in numar de doi (copii grad I ) si doi nepoti. Un alt doilea copil decedat fara urmasi. A ramas in viata un singur copil grad I. In urma decesului au ramas bunuri mobile si imobile pe numele decedatului. In aceasta situatie cine are drept la masa succesorala? Urmasii persoanei (copil) care a renuntat la mostenire au dreptul,? si in ce conditii se poate clarifica situatia mostenirii .