avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna!
Cum se poate rezolva urmatoarea situatie:
parinti decedati, trei urmasi (frati), doi dintre ei decedati, unul dintre ei renuntand la masa succesorala. A ramas in viata un singura urmas care insa este trecut in acte doar cu numele nu si prenumele. In aceasta situarie care sunt demersurile necesare pentru a-si demonstra (identitatea) implicit calitatea de mostenitor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai_565 , utilizator 11:21, 26 Iunie 2016
calitatea de mostenitor legal se dovedeste cu acte de stare civila si martori, calitatea de mostenitor testamentar cu testament.
Multumesc "Joha" pentru raspuns.
In situatia in care doi intre mostenitori au murit, doar unul avand urmasi, dar care a renuntat la succesiune, mai este necesara succesiunea? Multumesc.
sigur. pentru ca cineva sa intre in posesia unei mosteniri trebuie sa faca dovada calitatatii de mostenitor, asa cum am spus mai sus, si dovada alcaturii masei succesorale cu bunurile care apartineau defunctului. altfel nu aveti un tiltu de proprietate pe nimic si nici macar stabilita calitatea de mostenitor.
Multumesc. Zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com maximul de ani pentru deschiderea succesiuniisi pasii ce trebuie urmati+actele necesare(cred ca au trecut vreo 15 ani) (vezi toată discuția)
Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)