avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate alinabraun

Activitate alinabraun

Buna ziua,

Am inca o intrebare grea... Bunicul meu a avut 27 ha pamant (intra si extravilan). Inapoi i s-au dat 10. Mama mea spune (acum) ca acum ca. 10 ani i-ar fi venit o scrisoare in care, pentru restul de 17 ha i s-ar fi oferit despagubiri. (Eu personal nu cunosc mai multe amanunte despre acesta scrisoare). Ea nu a ridicat nici o despagubire si nici nu a facut o contestatie la momentul scrisorii...

Ce posibilitati ar exista in momentul de fata?
Ce am putea face noi, sa dam de urma acestor terenuri?
Ar avea o eventuala contestatie la o scrisoare de acum 10 ani vreo sansa pt recuperarea pamanturilor? (Sau ar fi o lupta extraordinara cu morile de vant?)
Ce pasi ar trebui facuti in cazul in care mama mea se decide pentru despagubiri?

Cu multumiri :)
Răspuns la discuția Alternativa la Testament
Va multumesc :)
Răspuns la discuția Alternativa la Testament
Buna ziua,

Deci pot sa inteleg ca un testament facut i fata unui notar, prin care el isi exprima vointa ca aceasta casa sa ne apartina noua, el neavand frati sau copii sau parinti in viata, este greu de contestat?
Exista alte rude cum ar fi veri, nepoti s a md...

Buna ziua,
Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal vitreg a mostenit o casa pe care el ar dori sa o treaca prin testament pe numele meu, al mamei si al fratelui meu. Este testamentul in aceasta situatie o solutie viabila? Daca nu, ce alternativa ar exista, pentru ca in cazul decesului tatalui vitreg, dorinta lui sa fie implinita?