avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedarea terenurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedarea terenurilor

Buna ziua,

Am inca o intrebare grea... Bunicul meu a avut 27 ha pamant (intra si extravilan). Inapoi i s-au dat 10. Mama mea spune (acum) ca acum ca. 10 ani i-ar fi venit o scrisoare in care, pentru restul de 17 ha i s-ar fi oferit despagubiri. (Eu personal nu cunosc mai multe amanunte despre acesta scrisoare). Ea nu a ridicat nici o despagubire si nici nu a facut o contestatie la momentul scrisorii...

Ce posibilitati ar exista in momentul de fata?
Ce am putea face noi, sa dam de urma acestor terenuri?
Ar avea o eventuala contestatie la o scrisoare de acum 10 ani vreo sansa pt recuperarea pamanturilor? (Sau ar fi o lupta extraordinara cu morile de vant?)
Ce pasi ar trebui facuti in cazul in care mama mea se decide pentru despagubiri?

Cu multumiri :)

Alte discuții în legătură

Lamuriri taxe expertiza cladire + topografica Lucian_Stroe Lucian_Stroe Buna ziua, Am deschisa la Judecatoria Buftea o cauza de iesire din indiviziune + anulare si modificare certificate mostenitor referitor la o mostenire unde ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru intrarea in posesie Lucian_Stroe Lucian_Stroe O sa incerc sa explic despre ce este vorba cat se poate de succint si de clar, in speranta ca voi reusi sa ma fac inteles si sa obtin lamuririle ... (vezi toată discuția)