Am deschisa la Judecatoria Buftea o cauza de iesire din indiviziune + anulare si modificare certificate mostenitor referitor la o mostenire unde certificatele de mostenitor dupa decesul bunicilor au fost intocmite nu tocmai "curat" in sensul ca in momentul de fata toata averea lor (casa + aprox. 10 ha pamant) ar reveni doar verilor mei (bunicii au avut 2 copii, fiecare cu cate 2 copii, deci eu si fratele meu mai avem un var si o verisoara).
S-a dat o prima sentinta acum vreo 2 ani, total gresita, am facut cerere de anulare si s-a anulat. Acum practic se ia totul de la capat, doar ca dosarul s-a divizat in doua, iesirea din indiviziune fiind lasata pentru dupa ce se va stabili dreptul fiecaruia dintre noi.
S-a cerut refacerea expertizelor (de fapt prima oara se facuse doar cea asupra cladirii, acum se cere si cea topografica asupra terenurilor).
Intrebarile ar fi asa:
1) De ce mai trebuie expertiza topografica din moment ce pe titll de proprietate (emis pe numele bunicului) toate parcelele sunt individualizate?
Expertiza topo este necesara pentru identificare terenuri si apoi formare loturi.
Onorariul de expertiza se plateste la CEC, in contul biroului de expertize de pe langa Tribunalul din judetul la care e arondata Judecatoria Buftea.
Pai avand in vedere ca pe spatele titlului de proprietate sunt descrise in amanunt toate terenurile (si cele intravilane si cele extravilane: lot x, parcela y, etc...) ce sa mai identifice? Cred ca de-aia la judecarea dosarului initial nici nu s-a facut asa ceva...
Chiar ma intereseaza daca e sau nu necesara, sa nu platesc degeaba 1200 lei...