avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru mostenire

Suntem patru mostenitori a unui teren si unei case,doresc sa fac cadastrul,un mostenitor nu este de acord,putem demara actiunea ceilalti trei si daca da,care sunt conditiile?
Cel mai recent răspuns: BadiuAdrian , utilizator 10:10, 28 Decembrie 2015
Masuratorile cadastrale,obtinerea actelor necesare pentru cadastru si intabulare, pot fi solicitate/obtinute numai de catre proprietarul bunului ncare se doreste de intabulat sau de catre imputernicitii notariali ai acestora
cataliniliescu1 a scris:

Suntem patru mostenitori a unui teren si unei case,doresc sa fac cadastrul,un mostenitor nu este de acord,putem demara actiunea ceilalti trei si daca da,care sunt conditiile?


Daca ati dezbatut succesiunea si ati obtinut fiecare certificatul de mostenitor, daca ati facut si iesirea din indiviziune, atunci nu va intereseaza faptul ca unul dintre mostenitori nu este de acord cu masuratorile.

Daca nu ati facut toate acestea, atunci va trebui sa le faceti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar ieşirea din indiviziune poate fi făcută fără să existe cadastrul şi intabularea? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Se poate dar, numai pe calea unei actiuni in instanta. In cadrul actiunii se va face expertiza topografica si se vor stabili loturile aferente fiecarui mostenitor, urmand ca apoi fiecare in parte sa-si rezolve problema cadastrului si intabularii.
Aș mai adăuga că în cadrul acțiunii pentru ieșirea din indiviziune, trebuie chemați toți moștenitorii și este treaba lui,a celui care nu dorește să se prezinte, Prin hotărâre jud. se vor stabili loturile iar pt. cel care nu s-a prezentat se va stabili sulta, probabil.

Alte discuții în legătură

Indiviziune Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Se poate face ieșirea din indiviziune a unui teren împărțit in doua loturi,după ce a fost făcut cadastrul Per total și apoi separat numai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, unchiul meu locuiește într-un imobil care este împărțit ... bogfie bogfie Buna ziua, Unchiul meu locuiește într-un imobil care este împărțit pe jumătate cu un alt proprietar, unchiul meu având 4 camere in partea stângă a ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)