avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar

Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu de proprietate sunt 4 loturi si patru mostenitori), mai este nevoie de cadastru?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 23:25, 20 Ianuarie 2015
Certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietate.
Intabularea se face dupa partajul voluntar. Fara a fi inscris terenul in CF nu te poti numi proprietar, nu poti vinde acel teren si nici nu il poti lasa mostenire nefiind intabulat. Mai nou din pacate fara CF nu faci nimic.
Cred că întrebarea se referea la altceva. :)

Dacă avem patru loturi pentru care există lucrări cadastrale separate (pentru fiecare lot există câte o lucrare cadastrală prin care lotul respectiv este identficat prin coordonate cadastrale), iar cele patru loturi se află în proprietatea comună a patru persoane, dacă prin partaj voluntar cei patru coproprietari convin ca fiecăruia să-i revină câte un lot, nu mai e necesară o lucrare cadastrală.

Întabularea se va face conform lucrărilor cadastrale existente pe numele fiecăruia dintre cei patru proprietari conform înțelegerii lor.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Patrick_, utilizator
nu patrik. sa pun atunci problema altfel. avem un titlu de proprietate pe numele tatalui. noi suntem 4 frati. pe titlu exista 4 loturi de pamant. mai exact una de 3000 una de 1880 una de 4500 si o padure de 4500. nu au cadastre nici unul din loturi. ne-am hotarat sa mergem la notar fiecare luand cate un lot. de exemplu eu il iau pe cel de 1880mp. intrebarea era daca trebuie sa ii duc notarului cadastru sau partajul se poate face fara el pentru ca un notar imi spune ca imi trebuie iar un altul ca nu. pe cine sa cred?
Trebuie să faceți cadastrul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedează în cazul a doi moștenitori cu cote egale dintr-o casă și un teren când notarul spune că nu poate face și împărțirea, și darea în folosință? se merge în instanță? MContender MContender Salutare! Dacă există certificat de moștenitor de la notar pe 2 persoane care vor deține 1/2 din titlu de proprietate (pământ și casă) se poate face ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune titlu legea 18/1991 emoldoveanu emoldoveanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati In urma aplicarii legii 18/1991, a fost eliberat un titlu de proprietate celor 4 mostenitori ai bunicului meu. Dintre acestia, ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)