Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu de proprietate sunt 4 loturi si patru mostenitori), mai este nevoie de cadastru?
Intabularea se face dupa partajul voluntar. Fara a fi inscris terenul in CF nu te poti numi proprietar, nu poti vinde acel teren si nici nu il poti lasa mostenire nefiind intabulat. Mai nou din pacate fara CF nu faci nimic.
Dacă avem patru loturi pentru care există lucrări cadastrale separate (pentru fiecare lot există câte o lucrare cadastrală prin care lotul respectiv este identficat prin coordonate cadastrale), iar cele patru loturi se află în proprietatea comună a patru persoane, dacă prin partaj voluntar cei patru coproprietari convin ca fiecăruia să-i revină câte un lot, nu mai e necesară o lucrare cadastrală.
Întabularea se va face conform lucrărilor cadastrale existente pe numele fiecăruia dintre cei patru proprietari conform înțelegerii lor.
nu patrik. sa pun atunci problema altfel. avem un titlu de proprietate pe numele tatalui. noi suntem 4 frati. pe titlu exista 4 loturi de pamant. mai exact una de 3000 una de 1880 una de 4500 si o padure de 4500. nu au cadastre nici unul din loturi. ne-am hotarat sa mergem la notar fiecare luand cate un lot. de exemplu eu il iau pe cel de 1880mp. intrebarea era daca trebuie sa ii duc notarului cadastru sau partajul se poate face fara el pentru ca un notar imi spune ca imi trebuie iar un altul ca nu. pe cine sa cred?