avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedează în cazul a doi moștenitori cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedează în cazul a doi moștenitori cu cote egale dintr-o casă și un teren când notarul spune că nu poate face și împărțirea, și darea în folosință? Se merge în instanță?

Salutare! Dacă există certificat de moștenitor de la notar pe 2 persoane care vor deține 1/2 din titlu de proprietate (pământ și casă) se poate face împărțirea prin tribunal (notarul a spus că nu poate să facă împărțirea și darea în folosință) împărțirea bunurilor (de bun acord, amândouă părți se înțeleg în împărțirea bunurilor) fără intabulare? Ce fel de cerere se depune la tribunal în acest caz? Trebuie avocați?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:39, 13 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, trebuie sa depuneti o actiune avan ca obiect iesirea din indiviziune.
Ce înseamnă asta? Nu găsesc pe google exemplu de cerere.
Documentatia cadastrala si intabularea va costa mai putin decat taxa judiciara de timbru, onorariul expertului si a avocatului. Plus lunile cat dureaza procesul.

Am făcut intabulare pe 25 ari și casă în mediu rural și am dat 1900 pe cadastru și intabulare.
Pe o casă și grajd și 4.2 ha cât crezi tu că o să coste? Și oricum tot ajungi la tribunal că notarul nu pune în posesie doar face părți1
Oricum o sa coste mai puțin decât în instanță. Fa cum vrei.
Dacă partajul e voluntar, cine să vă mai pună în posesie? Va luati fiecare lotul.
Nu stiu cine ti-a spus prostia ca tot in instanta ajungi.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj după ce moștenitorii au ajuns la o înțelegere: în instanță sau la notar? sorin33 sorin33 1 Pt,dezbaterea succesiunii,am primit anexa 24 de la primarie si am ajuns la o intelegere cu toti mostenitorii trecuti in anexa cu privire la impartirea masei ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)