avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Unchiul meu locuiește într-un imobil care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Unchiul meu locuiește într-un imobil care este împărțit ...

Buna ziua,
Unchiul meu locuiește într-un imobil care este împărțit pe jumătate cu un alt proprietar, unchiul meu având 4 camere in partea stângă a imobilului, iar celalta persoana in partea dreapta daca se considera o împărțire a imobilului pe jumătate pornind de la intrarea principală la parter. La Subsol, sub partea deținută de unchiul meu de la parter se suprapun cateva încăperi deținute de vecin. Unchiul meu a cerut in instanță ieșirea din indiviziune, iar instanță a pronunță ieșirea din indiviziune forțată. Unchiul meu ar dori sa facă cadastru pe partea sa din imobil pentru a vinde, insa vecinul nu dorește acest lucru. Înțelegem de la firma de cadastru ca nu se poate face cadastrul fără acordul vecinului in aceasta situație si măsurarea intreagii suprafețe a imobilului pentru intabulare. Cum se poate proceda in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:50, 27 August 2024
Buna ziua

Si ce a decis instanta?

Daca instanta a stabilit partajarea in natura, atunci cu siguranta s-a dispus efectuarea unei expertize care a mentionat modul concret de partajare, loturile, partile sau fragmentele ce vor fi utilizate in mod individual de catre fiecare coproprietar.

Deci verificati actele de la dosar, pentru ca este aproape sigur ca a existat o evaluare/cadastru facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru ... Sandu G Sandu G Pot să obțin în instanță dreptul de înainta cadastru pentru jumătate din casă moștenită având copropietari rude pentru cealaltă jumătate , ce nu ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Se poate face ieșirea din indiviziune a unui teren împărțit in doua loturi,după ce a fost făcut cadastrul Per total și apoi separat numai ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren vila nexusryder nexusryder Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in ... (vezi toată discuția)