avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pasi de urmat pentru intrarea in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pasi de urmat pentru intrarea in posesie

O sa incerc sa explic despre ce este vorba cat se poate de succint si de clar, in speranta ca voi reusi sa ma fac inteles si sa obtin lamuririle necesare.

Bunicului meu i-a fost reconstituit dreptul de proprietate in comuna Snagov, primind mai multe terenuri, atat intravilan cat si extravilan.

La data aparitiei titlului de proprietate pe numele sau, el decedase deja. Bunicul a avut 2 baieti, tatal meu si unchiul meu. Fiecare dintre ei a avut cate 2 copii.

La data aparitiei titlului de proprietate, verii mei detineau practic toate "drepturile" asupra pamanturilor, in baza mai multor certificate de mostenitor (unchiul meu facuse succesiunea atat dupa bunicul cat si dupa bunica, iar verii mei si matusa mea facusera succesiunea dupa unchiul meu, decedat si el intre timp). Am atacat acel titlu de proprietate si dupa o "lupta" de 5 ani si ceva totul s-a finalizat cu o tranzactie intre noi (eu si fratele meu) si verii mei plus matusa (mama lor), in care specificam clar ce anume primeste fiecare dintre parti.

Exista in acest sens o hotarare judecatoreasca definitiva.

Intrebarea pe care v-o adresez aici este urmatoarea: avand acum in mana aceasta hotarare judecatoreasca definitiva, ce anume trebuie sa facem, eu si fratele meu, pentru a putea deveni intr-adevar proprietari "cu acte in regula" al terenurilor care ni se cuvin noua prin respectiva hotarare? Trebuie sa mergem la Primaria Snagov? Unde, la ce birou, cu ce acte, ce anume sa cerem?

Multumiri anticipate,

Lucian Stroe, Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:47, 8 Aprilie 2013
Mergeti la cadastru si apoi inregistrati-va la rolul fiscal.
Unde adica, la Primarie?
avvalentina a scris:

Mergeti la cadastru si apoi inregistrati-va la rolul fiscal.


"Mergeti la cadastru" UNDE? Si daca merg acolo, ce le zic? "Am venit si eu la voi"? "inregistrati-va la rolul fiscal" UNDE? Pentru CE?
Trebuie facut cadastru si ntabulare conform hot judecatoresti si sa schimbati rolul fiscal conform hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit retroactiv pe teren? Lucian_Stroe Lucian_Stroe Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine categoria, sper ca da... Impreuna cu fratele meu am obtinut, prin hotarare judecatoreasca definitiva, dreptul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire incalcita swamerra swamerra Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu. Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi ... (vezi toată discuția)
Schimb de loturi de pamant intre urmasi. pic81t pic81t Buna dimineatza. Ca sa fiu cat mai scurt intr-o problema lunga am sa expun problema astfel : Bunicul meu (decedat) are mai multe pamanturi. Succesiunea ... (vezi toată discuția)