Lucian_Stroe a scris:
Din data inceperii procesului, acestia nu au mai platit impozitul pe terenuri. Hotararea, cum am spus, este din 2012 iar noi am deschis la Primarie rolul in vara lui 2013. In luna ianuarie fratele meu a primit decizia de impunere si, in esenta, ni se cere plata impozitului retroactiv pe cele 2 terenuri care ne revin noua, din anul 2007 pana in momentul de fata.
Eu cred ca "miezul" procesului reprezinta de fapt succesiunea dupa bunicul si tatal dvs, in urma careia dvs si fratele ati devenit mostenitori. In Hotararea primita trebuie sa se mentioneze cu ce data ati devenit mostenitori, inteleg doar ca a ramas definitiva si irevocabila in 2012. In general in astfel de cazuri care au la baza procese ce se intind pe perioade lungi, nimeni nu plateste impozitul, de aceea in sentinta se mentioneaza data cu care intra in posesia bunului. Chiar daca dvs, nu ati folosit acel teren, asta nu inseamna ca nu sunteti proprietarul terenului. Este normal ca cineva sa plateasca impozitul pt acel teren, ori in cazul dvs, mostenitorii decedatilor.
Acum am vazut al doilea post, rolul se afla pe numele bunicului pt ca nu era facuta succesiunea, legea nu va obliga sa faceti succesiunea dupa decedat, de aceea primaria nu are incotr-o si trebuie sa incaseze banii pe numele decedatului, in fond trebuie platit de cineva.