avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenie

Tatal meu a decedat in 2009,si de atunci am discutii cu fratii lui pentru mostenirea ramasa de la bunicul din partea tatalui +casa cu terenul aferent unde a locuit tata,casa constriuta in 1950 de tata, pe un teren de la bunicu.Tata a platit impozit pe casa si teren acum am patit eu,dar primaria nu vrea sa-mi faca titlu de propietar pe numele lui tata deoarece spum cei de la primariie ca nu au avut rol,dar pe chitanta de impozit este trecut nr de rol,[comuna a fost coectivizata si se afla in jud Prahova]E corect ce zic cei de a primarie?.Cum imi fac acte pe casa si teren?
Cel mai recent răspuns: aiurelu36 , utilizator 10:14, 3 Mai 2012
ar trebui sa fiti succesor al tatalui dvs. Atunci cand v-a decedat bunicul,succesiunea si mostenitorii au fost tatal tau si cu frati lui ( unchii tai). La ora actuala daca tatal dvs v-a decedat acum 3 ani,dvs ar trebui sa deveniti succesorul tatalui dvs,deci proprietar pe mostenirea de la tatal dvs.
Trebuie sa discutati cu unchii dvs aceasta problema si sa cadeti la o intelegere de acord comun,sa platiti dvs catre unchii dvs partea lor de mostenire si dvs apoi veti fii singurul proprietar,astfel nu veti mai avea probleme cu unchii.

Daca cei de la primarie va spun ca nu aveti rol,dar au putut sa va primeasca banii ptr impozit dandu-va chitanta?
Ciudat!
Multumesc.Dupa moartea bunicului au ramas mai multe terenuri si casa parinteasca.Eu vreau sa fac acte pentru terenul si casa tataui meu pt. care platesc impozit pe numele tatalui meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune gabriela suardi gabriela suardi Daca suntem 3 persoane care vrem sa iesim din indiviziune dar una e plecata in strainatate si nici macar nu a facut succesiunea, deci nu e inca mostenitoare, ... (vezi toată discuția)
Coproprietar necunoscut simon1991 simon1991 Buna ziua se da urmatoarea situatie. am mostenit de la unchiul meu o casa si un teren. Succesiunea nu a fost facuta si casa/terenul nu erau pe numele ... (vezi toată discuția)