avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Daca suntem 3 persoane care vrem sa iesim din indiviziune dar una e plecata in strainatate si nici macar nu a facut succesiunea, deci nu e inca mostenitoare, cum se procedeaza? #-o
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gabriela suardi , utilizator 16:48, 6 Mai 2011
Pai suscesiunea nu ati facut-o cu totii? Nu sunteti toti trei mostenitori?
Ar trebui sa detaliati putin speta pentru a primi un raspuns la obiect...
ok , ma explic.... Bunica mea avea 2 frati. Si toti 3 au trait pe acest teren pe care parintii lor au constriut casa. Bunica mea a fost singura care a ramas de la varsta de 5 ani si dupa ce s-a casatorit si toata viata ei a trait si locuit pe acest etren si in aceasta casa.
Cei 2 frati ai ei , s-au casatorit in jur de 1950 si au plecat de acasa nici unul din ei nelocuind acolo. Bunica mea a avut un fiu unic, tatal meu care a locuit si el acolo iar dupa decesul tatalui meu am ramas mostenitoare pe 80% din teren si casa.
Cei 2 frati ai bunicii mele - care intre timp au decedat, au avut la randul lor 2 copii care nu au locuit niciodata acolo. Am inteles ca unul din ei locuieste in strainatate dar nu a facut actul de succesiune inca, din anul 2000 doar a deschis succesiunea si a ramas asa, dupa care a parasit tara locuind in USA.
Eu vreau sa fac iesirea din succesiune si nu stiu cum va fi.
Vreau sa zic iesirea din indiviziune..si nu iesirea din succesiune...sorry pentru greseli, din graba am facut ceva erori. :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenie aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat in 2009,si de atunci am discutii cu fratii lui pentru mostenirea ramasa de la bunicul din partea tatalui +casa cu terenul aferent unde a ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)