avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde casa fara partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde casa fara partaj?

Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va multumesc anticipat.
Vorbiti de partaj sau de succesiunea dupa tatal dvs?
sa intelegem de aici ca parintii dvs erau divortati si nu facusera inca partajul,apoi intre timp tatal dvs a decedat?
Asta ar insemna ca mama dvs are 50% din avere,iar dvs cu cele 4 surori ale dvs mosteniti toti la un loc partea tatalui dvs,adica cei 50% din locuinta.
Ar trebui sa furnizati mai multe amanunte daca vreti sa primiti un raspuns.
andrey12 a scris:

Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va multumesc anticipat.


Cine era (sau este) proprietarul imobilului respectiv? Daca si tatal dvs. avea o cota parte atunci trebuie facuta iesirea din indiviziune pentru ca bunul sa poate fi vandut.
Mama mea nascuta in satul Cotu-Baii a avut un frate si 3 surori ,ea a fost cea mai mica .Surorile si fratele sau casatorit in alte localitati . Mama fiind cea mai mica a ramas in casa bunicilor si sa casatorit cu tatal meu din alt sat .Tatal meu a demolat casa batraneasca si a reconstruit totul din nou pe numele lui .Fratele si surorile mamei au primit fiecare pamant cand sau casatorit ,le-au dat bunicii.La un moment dat fratele si surorile mamei au fost la notariat fiiind intelesi de acasa sa faca partajul, dar pana la urma au existat cateva discutii ,in cele din urma nu sa mai facut partajul intre ei.Anii au trecut tatal meu sa imbolnavit ,a decedat de 6 ani si am ramas eu fiul si patru surori , eu fiul locuiesc in alt sat si am luat-o pe mama la mine sa am grija de ea ,surorile mele sunt casatorite in alte localitati si sunt de acord sa vindem pamantul si casa si sa impartim banii in mod egal . Curtea si gradina sunt pe titlul bunicii mele .Din pacate fratele si surorile mamei mele au decedat . Cum pot trece curtea , locuintele , si gradina pe numele mamei mele ?

Alte discuții în legătură

Succesiune foster foster Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea. Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)