avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri declarate/nedeclarate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri declarate/nedeclarate

buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in 1995)parintii mei au folosit terenurile bunicii,impreuna cu ea.dar din pacate nu avem nici o chitanta ci doar martori,care stiu caci acele terenuri au fost folosite de ai mei. in 1996 bunica moare iar terenurile se impart verbal intre copiii ei(matusi). anul acesta am fost la primarie ca sa platesc impozitul pe casa,si secretara m-a intrebat si de terenurile cu pricina,nu stia unde sa le treaca,si le-a trecut pe numele mamei mele,am platit impozitul pe 3 ani.deci din 1996 pana in 2007 impozitul a fost platit de catre matusi. acum intrebarea mea este daca terenurile sunt pe numele mamei mele si platim impozitul pe ele,putem sa ramanem cu ele??este cam incurcat caci nu le am gasit cf-ul...si nu stiu cum sa facem daca vrem sa le intabulam.puteti sa-mi dati un sfat va rog?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 00:15, 21 Decembrie 2010
parerea mea este : mama si matusile sunt in indiviziune dupa moartea parintilor - sunt toate proprietare. Faptul ca unul dintre mostenitori este trecut pe rolul fiscal nu inseamna ca este si proprietar. Proprietar este cel care are un titlu . Mama si matusile trebuie sa mearga la notariat si faca dezbaterea succesorala. Acolo va vor preciza ce acte sunt necesare si cat va costa.
Inscrierea ca platitor la Adm financiara a impozitului pt intregul teren nu atrage si calitatea de pptar al intregului teren. Deocamdata matusile au cotele prevazute in certificatele de mostenitor (presupun ca s-a facut succesiunea).

Parintii dvs trebuie sa adreseze instantei in raza teritoriala in care se afla terenul o cerere de iesire din indiviziune (art. 728 Cod civil) si atribuire a terenului in lotul lor, cu motivarea precizata e dvs mai sus.

Anexati orice dovada aveti, propuneti martori care sa confirme situatia de fapt.
Se timbreaza la valoarea terenului, conform Legii nr. 146/1997

Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Viviana Serni, Avocat
nicole852107 a scris:

... anul acesta am fost la primarie ca sa platesc impozitul pe casa,si secretara m-a intrebat si de terenurile cu pricina,nu stia unde sa le treacă...

Primăria în baza căror acte avea evidența că acele terenuri au fost ale bunicii?
De obicei atunci când te duci să te înscrii pe rolul fiscal prezinți un act din care să rezulte că ești proprietar. La primărie nu există un astfel de act pe numele bunicii?

Simplul fapt că plătiți impozit pe imobile nu atestă dreptul de proprietate pe acestea.
pai bine...stiu asa ma-m gandit si eu dar ....nu putem intenta o actiune cum ar fi uzucapiune sau altceva...??
adica ce fel de act??terenurile acelea apareau pe numele ei pana anul acesta....anul trecut am radiato din cf,si nu am anuntat primaria din sat,din pacate nu este facuta succesiunea,o vom face....deocamdata am inceput procesul cu casa pe cota parte care ne-a lasat-o prin contract de intretinere. cei de la primarie au vazut actele,si plus de asta primarul ne stie cazul...nu se face nimic pe deascuns...acele terenuri sunt mostenire de la strabunici....undeva trebuie sa existe acte pentru caci toate acele tinuturi au acte din 1800....sunt sate mici in jur unde toti ne stim..
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
nicole852107, utilizator

Alte discuții în legătură

Depistare numar cadastral nicole852107 nicole852107 Buna ziua!!nu stiu cum pot sa aflu numarul cadastral al unor terenuri,nici nu stiu exact daca au.bunica mea le-a dobandit timp de vreo cativa 10 de ani,de la ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se poate ca o persoană(adică mătușa mea) care ... Ginny10 Ginny10 Buna seara! Se poate ca o persoană(adică mătușa mea) care a facut Certificat de mostenitor ( ilegal, fără să mă citeze/anunte niciodată )să îl ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)