Buna ziua!!nu stiu cum pot sa aflu numarul cadastral al unor terenuri,nici nu stiu exact daca au.bunica mea le-a dobandit timp de vreo cativa 10 de ani,de la parintii ei.pana in anul 1996 cand a decedat.unul dintre terenuri apare int-un act ca fiind gradina casei...(apare in cartea funciara).dar problema este ca e la vreo 1 km de casa.intre casa si acest teren fiind alte terenuri,case si un rau.bunica mea a facut contract de donatie parintiilor mei,pe casa ....dar nu stiu daca ceea ce scrie in cartea funciara despre terenul respectiv dar nu are un numar. are vreo relevanta...daca ne ramane noua sau trebuie impartit intre fratii tatalui meu,si el a decedat in 1995,iar din 1996 cand a murit bunica mea terenul acesta fiind lucrat pana in prezent de o matusa.Am inteles caci daca folosesti mai mult de 30 de ani o bucata de pamant poti sa-ti ceri drepturile pe el.E adevarat?cum trebuie procedat in cazul acesta??mi se pot da detalii despre terenul respectiv,de la primarie?daca se precizeaza ca e gradina casei si noi avem contracul de donatie,atunci e al nostru?VA MULTUMESC!!
Cel mai sigur este ca impreuna cu actele ce le aveti sa mergeti la un avocat.
Informatiile date de dvs. sunt intortocheate.
Daca dupa bunica nu s-a dezbatut succesiunea, atunci veti fi nevoiti sa promovati aceasta actiune.Daca donatia incalca rezerva succesorala a celorlalti mostenitori va trebui raportata.Daca matusa a stapanit 30 de ani terenul si l-a lucrat, poate invoca uzucapiunea.
Insa asa cum spuneam la inceput...fiind prea multi de "daca"...veti fi nevoita sa consultati un avocat cu actele in fata.
Succes.
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Despre terenuri
nicole852107
buna ziua,vreau sa va intreb daca am dreptul sa identic si sa inregistrez 2 terenuri pe numele meu care au apartinut bunicii mele.ea a decedat in 1996,pana in ... (vezi toată discuția)