buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in 1995)parintii mei au folosit terenurile bunicii,impreuna cu ea.dar din pacate nu avem nici o chitanta ci doar martori,care stiu caci acele terenuri au fost folosite de ai mei. in 1996 bunica moare iar terenurile se impart verbal intre copiii ei(matusi). anul acesta am fost la primarie ca sa platesc impozitul pe casa,si secretara m-a intrebat si de terenurile cu pricina,nu stia unde sa le treaca,si le-a trecut pe numele mamei mele,am platit impozitul pe 3 ani.deci din 1996 pana in 2007 impozitul a fost platit de catre matusi. acum intrebarea mea este daca terenurile sunt pe numele mamei mele si platim impozitul pe ele,putem sa ramanem cu ele??este cam incurcat caci nu le am gasit cf-ul...si nu stiu cum sa facem daca vrem sa le intabulam.puteti sa-mi dati un sfat va rog?? va multumesc
Ca să dezbateți succesiunea aveți nevoie de acte de proprietate pe numele bunicii. Tocmai de aceea v-am întrebat ce acte există în primărie pe numele ei altele decât faptul că figura pe rol cu plata impozitului, în ideea că poate găsiți în evidențele lor ceva contracte prin care bunica a dobândit terenurile. Nu am insinuat că vreți să faceți ceva pe ascuns. Departe de mine gândul ăsta.
stiu cu siguranta caci sunt dobandite de ea......ea mai are 2 frati in sat,iar ei au acte pe ternuri asa cum si de la ea ar fi trbuit sa fie..caci sunt mostenite .sincer..cand m-au intrebat de numele ei de fata nu am stiut ce sa le raspund pentru ca nu il stiam
:) dar pe frații ei trebuie să știți cum îi cheamă, înseamnă că acela e și numele ei de fată, asta dacă nu cumva frații au luat numele nevestelor după căsătorie.:)
Dacă frații ei au acte pe terenuri și au fost dobândite de aceștia prin moștenire înseamnă că există niște certificate de moștenitor. Dacă bunica a moștenit odată cu frații atunci în acele certificate de moștenitor trebuie să figureze și bunica. Cereți actele acelea de la frații ei și vedeți ce scrie acolo.