avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire incalcita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire incalcita

Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu.
Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi nu am facut dezbatere de succesiune...:( Tatal meu a decedat inaintea bunicului asa ca, eu am urcat in drepturile tatalui meu, venind la mostenire cu bunica si un frate al tatalui meu.
Bunica, dupa moartea bunicului, a inceput sa vanda in stanga si in dreapta terenurile si dadea totul fratelui tatalui meu. Intre timp, a decedat si fratele tatalui meu asa ca, acum sunt eu, bunica, sotia(matusa) si verii mei(2 bucati).
Intrebarea este daca mai pot recupera ceva din ceea ce a vandut bunica mea?..am inteles ca a vandut terenurile numai cu martori la "mica intelegere" si i-a dat unchiului meu sume mari de bani.
Nu inteleg cum de a putut vinde aproape tot fara noi?exista vreo "usa" sa se poata intabula si asa eventualii cumparatori?
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 14:02, 31 August 2010
Deschideti succesiunea si obligati partile sa va plateasca partea dv. din drepturile care va cuvin.
E posibil ca bunica sa nu fi vandut valabil si astfel, si terenurile respective fac parte din masa succesorala.
Depinde cand, cum etc. adica in prezent vanzarea de imobile se face in baza titlului de proprietate ( care poate fi si contract de vanzare-cump. anterior), cadastru si intabulare.
In trecut, se putea si cu chitanta de mana sau contract autentic ( la notar - se putea intabula) doar cu certificat fiscal. In baza acestora se poate solicita in prezent instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de titlu - cu care se poate intabula.
Daca a "vandut" si fara acest fel de act, eu zic ca aveti sanse.

Teoretic bunica nu putea vinde valabil decat daca dezbateati succesiunea si avea acte in regula.

Angajati-va un avocat, dezbateti succesiunea in instanta, pt ca e greu de crezut ca cele 2 bucati de veri se vor intelege amiabil ( la notar). Daca descoperiti ca bunurile respective nu sunt intabulate, introduceti-le in masa succesorala.
Am inteles pana aici. Ar mai fi o intrebare.
Ce pot face in cazul in care bunica mea a instrainat deja toata partea ei din masa succesorala?
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
swamerra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Cadastru, intabulare, act de dezmembrare georgetra georgetra Este vorba de o casa la tara. In 2004 s-a facut o vanzare a unei parti din terenul aferent casei. Pe actul de vanzare, la vanzator, figureaza bunica mea acum ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)