avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 probleme legate de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 probleme legate de mostenire

1.Am o problema la care va cer ajutorul. Anul trecut in luna noiembrie am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2007 pe apartament si masina si am luat o suma de bani in valoare de 14.000 lei si masina valorand 6.500 lei(fiind vorba de o dacie). De curand am aflat ca mama mea mai are in patrimoniu cateva terenuri pe care nu le-a discutat la succesiune. Cum pot face sa imi primesc partea corect?
2.Nu sa facut succesiunea dupa bunicul meu, bunica mea fiind in viata. As putea deschide succesiunea sa imi cer partea cuvenita?
Astept raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
caponee, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters67366 , utilizator 23:31, 2 Octombrie 2008
Obiectul împărţelii - Masa succesorala
Sunt bunurile care au aparţinut defunctului
Pai si terenurile au apartinut lui. Ele sunt mostenite de mama mea in 2001, iar tatal meu a murit in 2007, deci fiind casatoriti se declara bunuri comune din cate stiu eu.
Imi cer scuze, nu prea ma pricep, nu prea am inteles mesajul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
caponee, utilizator
Bunurile mostenite sunt bunuri proprii. Nu ati precizat daca mama dvs. este in viata
Da este in viata, dar am intrebat un avocat acum ceva timp si mi-a spus ca daca ea l-a mostenit inainte sa moara tatal meu, bunul devine comun si pot sa cer o cota din el. Nu prea mai inteleg nimic
Terenurile nu apartin decat mamei. Aveti dreptul la aceste terenuri(cota parte) doar dupa decesul mamei. Terenurile nu au fost incluse in masa succesorala tocmai pt. ca sunt bunuri proprii.

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune deliammm deliammm Buna ziua, Poate ma ajutati i pe mine cu un sfat. Tatal meu a murit in urma cu aproape 14 ani. Am ramas cu mama, care m-a crecut si educat absolut singura, ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)