avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru, intabulare, act de dezmembrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru, intabulare, act de dezmembrare

Este vorba de o casa la tara. In 2004 s-a facut o vanzare a unei parti din terenul aferent casei. Pe actul de vanzare, la vanzator, figureaza bunica mea acum decedata. La momentul acela s-a facut o carte funciara pe tot terenul pe numele bunicii si de care s-a ocupat cumparatorul. Notarul a legalizat contractul pe baza titlului de proprietate, acesta fiind tot pe numele bunicii, si pe un raport de dezmembrare vizat la cadastru.
Cumparatorul nu s-a prezentat la judecatorie pentru intabulare si nici pe bunica nu a pasionat-o asta. Nu s-a facut nici act de dezmembrare la notar.
In 2011 a decedat bunica. La succesiune, la notar, s-au prezentat mostenitorii, adica doua fiice ale bunicii, adica matusile mele, eu si fratele meu din parte mamei noastre si ea decedata in 2005. Atunci s-au dezbatut doua succesiuni pe acelasi act de mostenire. Prima dupa bunicul decedat in 1990 pe numele caruia era casa de locuit lasata mostenire de la tatal lui. Bunica a mostenit 1/4, matusile cate 1/4, mama mea postdecedata 1/4 din casa.
Mai departe la a doua mostenire dupa bunica, ca si masa succesorala au fost 1/4 din casa si tot terenul aferent ramas dupa vanzarea din 2004. Au venit la mostenire matusile mele cele doua, eu si fratele meu. S-a impartit totul in mod egal.
Acum vrem sa vindem casa si terenul. Ca sa putem face asta trebuie sa fac intai o succesiune dupa mama mea pentru sfertul acela de casa care i-a revenit dupa bunicul. Acum ma lovesc de probleme. Nu pot face succesiune, si mai departe vanzare, pentru ca la cadastru tot terenul initial, cu tot cu partea vanduta, este pe numele bunicii. Notarul care facut succesiunea nu a trimis la cadastru nimic pentru incheierea de intabulare unde ar fi trebuit sa apara mostenitorii. La acel moment a cerut extras de carte funciara unde, cred eu, ar fi trebuit sa fie doar partea de teren ramasa dupa vanzare. Nu apare nici vanzarea din 2004. Cum as putea iesi din impas?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Pot intabula lotul moștenit? Gruia68 Gruia68 Bunica moare în 2008 . Avea 3 copii . Cel mare decedase și avea 2 copii . Copii lui deschid un proces de succesiune în timpul căruia are loc o tranzacție ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)