avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire,succesiune ,acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire,succesiune ,acte de proprietate

va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe numele buniculuiin care scrie ca mostenitori legali sunt bunica(decedata),tatal meu si sora lui (decedata dar cu 2 copii in viata).ce trebuie sa fac sa obtin acte macar pe numele tatalui daca nu se poate direct pe al meu ...?
2)certificat de mostenitor pe numele bunicului pe un teren intravilan pe care ulterior s-a construit o casa fara nici un act ( cadastru,intabulare), pe spatele acestui act de proprietate este trecut ca unici mostenitori bunica (decedata) cu 1/4 si tatal meu cu 3/4 ar fi trebuit dupa parerea mea sa fie si matusa insa nu stiu din ce motive nu este trecuta (posibil sa fi pierdut dreptul pt ca nu si-a facut succesiune in termen de nu stiu cate zile de la moartea bunicului ?!?)
3) mai multi frati trecuti ca mostenitori legali in actul de proprietate al unui al frate .toti fratii decedati inclusiv proprietarul de drept al terenului.toti au copii care isi vor partea printre care si tatal meu .
mentionez ca in toate 3 situatiile de mai bine de 15 ani tatal meu plateste impozite pe numele lui pt toate suprafetele . intrebarea mea este ce trebuie sa fac in toate situatiile ca sa obtin un act de proprietate ,de mostenitor sau de vanzare cumparare pe numel tatalui ca apoi sa fie trecut pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 14:26, 6 Octombrie 2012
Pe certificatul de mostenitor de pe urma bunicului ar trebui sa scrie ceva si despre sora tatalui dvs., daca nu cumva a renuntat la succesiune din moment ce nu figureaza ca mostenitoare. Cei 8 ha teren trebuiesc inclusi in masa succesorala, se face un certificat de mostenitor suplimentar si va reveni mostenitorilor in aceleasi cote (bunica 3/4 si tatal dvs. 1/4). Ulterior, dezbateti mostenirea si dupa bunica, adica tatal dvs. si copiii surorii sale decedate (daca nu mai sunt si alti copii). Si in cealalata problema, de la pct.3), e vorba tot de mosteniri, ale tuturor persoanelor care detin terenul (sau cote din teren), pentru ca drepturile lor sa revina mostenitorilor.
Exista posibilitatea ca problemele dvs sa poata fi rezolvate prin dezbaterea succesiunilor succesiv (bunic si tata), iar certificatul de moștenitor să fie emis pe numele dvs, fiind un act în care sunt cuprinse, de fapt, 2 dezbateri succesorale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
Alina Grigoriu, Avocat
grigorealina a scris:

Exista posibilitatea ca problemele dvs sa poata fi rezolvate prin dezbaterea succesiunilor succesiv (bunic si tata).


Tatal nu este decedat.............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Succesiune biaden biaden Buna ziua! Bunicul meu a decedat de mult timp. Bunica mea inca mai traieste. Daca ar trebui sa facem succesiunea cam ce procent ar trebui sa primesc eu care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)