avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Bunicul meu a decedat de mult timp. Bunica mea inca mai traieste. Daca ar trebui sa facem succesiunea cam ce procent ar trebui sa primesc eu care sunt nepoata ei? Tin sa mentionez ca ei mai au ca si copii o fata infiata(matusa mea) si tatal meu care a decedat. eu impreuna cu sora mea suntem mostenitorii tatalui meu. prin urmare este vb de un sot supravietuitor(bunica), fata ei (matusa mea) si tatal meu(decedat) noi fiind mostenitoarele tatalui meu. obiectul succesiunii este un teren arabil. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Denisa Ionela , utilizator 00:55, 8 Octombrie 2020
depinde. mama mai trăiește?
da si mama mea este in viata
Bunica primeste 1/4, iar copii primesc 3/4 si impart la 2. Asadar, tatal dvs ar fi mostenit 3/8 . Acesti 3/8 se impart astfel, 1/4 catre mama dvs si restul de 3/m impartiti dvs cu sora.
Asta daca mama dvs ii era sotie tatalui dvs la data decesului acestuia si daca tatal dvs a decedat dupa bunic.
da chiar asa este ...multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare: daca din acest teren arabil despre care v-am vorbit s-a vandut un ha fara a fi facuta succesiunea ce se intampla in mom in care se deschide succesiunea? Se ia in calcul si acest ha? Pe titlul de proprietate figureaza ca fiind al bunicului meu. Mentionez ca aceasta vanzare a fost posibila cu ajut primariei din sat. Este oare legala vanzarea lui atat timp cat nu a fost facuta succesiunea?

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)