avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de loturi de pamant intre urmasi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de loturi de pamant intre urmasi.

Buna dimineatza. Ca sa fiu cat mai scurt intr-o problema lunga am sa expun problema astfel :
Bunicul meu (decedat) are mai multe pamanturi.
Succesiunea este facuta catre matusa mea si mama mea .
Nu detinem titlu de proprietate pe toate pamanturile ci doar pe unul (cumparat in timpul vieti de bunicu, personal), iar pe celelalte avem hotarare judecatoreasca de punere in posesie, caci bunicul nu a depus cerere la timp pentru retrocedarea pamanturilor (ei fiind mai multi frati iar pe titlu de proprietae sunt trecuti doar 3 din 6 frati), dar dupa recunoasterea fratilor in instanta am obtinut hotararea curtii de punere in posesie.
Din cauza unor probleme financiare matusa mea vrea ca mama sa ii dea partea ei din pamantul pe care avem titlu de proprietate (cel cumparat de bunicu in timpul vietii) in schimbul unor pamanturi din cele in care exista doar hotarare judecatoreasca.
Ce variante sigure si legale are mama de a face acest schimb (adica sa dea partea ei din pamantul pe care exista titlu de proprietate si sa ia partea matusii mele din pamanturile pentru care exista doar hotarare judecatoreasca ?
Va multumesc anticipat.
Cu respect Cosmin.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:31, 16 August 2009
Daca terenul din hot. judecatoreasca si cel din titlu sunt proprietatate exclsuiva a coschimbasilor ar putea perfecta un contract de schimb autentic, daca nu trebuie sa faca iesirea din indiviziune si pe calea unei tranzactii sa isi atribuie loturile asa cum vor
Prima oara este necesara intabularea terenurilor in cauza si, numai dupa aceea, incheierea unui contract de schimb. ;)
Cat de sigur este acest contract de schimb autentic?
Mai exista si alte variante in afara de acest schimb autentic?

Cu respect
Cosmin

pic81t a scris:

Buna dimineatza. Ca sa fiu cat mai scurt intr-o problema lunga am sa expun problema astfel :
Bunicul meu (decedat) are mai multe pamanturi.
Succesiunea este facuta catre matusa mea si mama mea .
Nu detinem titlu de proprietate pe toate pamanturile ci doar pe unul (cumparat in timpul vieti de bunicu, personal), iar pe celelalte avem hotarare judecatoreasca de punere in posesie, caci bunicul nu a depus cerere la timp pentru retrocedarea pamanturilor (ei fiind mai multi frati iar pe titlu de proprietae sunt trecuti doar 3 din 6 frati), dar dupa recunoasterea fratilor in instanta am obtinut hotararea curtii de punere in posesie.
Din cauza unor probleme financiare matusa mea vrea ca mama sa ii dea partea ei din pamantul pe care avem titlu de proprietate (cel cumparat de bunicu in timpul vietii) in schimbul unor pamanturi din cele in care exista doar hotarare judecatoreasca.
Ce variante sigure si legale are mama de a face acest schimb (adica sa dea partea ei din pamantul pe care exista titlu de proprietate si sa ia partea matusii mele din pamanturile pentru care exista doar hotarare judecatoreasca ?
Va multumesc anticipat.
Cu respect Cosmin.

faceti tranzatia prin instanta sau un contract de schimb la notariat.
un act autentic va este ideal - ca raspuns la ultima intrebare - este bun pt dvs. ca sa evitati neantelegerile viitoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 25 ani , am aflat ca nu am fost inclusa intr-un titlu de proprietate tache.claudia tache.claudia Tatal meu este decedat din 1982.Dupa 1990 cand s-au dat acele legi cu retrocedarea pamanturilor rudele din partea tatalui au demarat formalitatile pentru a ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate cornel12 cornel12 cum pot intra in posesia unui titlu de proprietate pentru un pamant (din mediul rural)care este mostenire de la mama mea(decedata in 2005).Bunici mei au murit ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru intrarea in posesie Lucian_Stroe Lucian_Stroe O sa incerc sa explic despre ce este vorba cat se poate de succint si de clar, in speranta ca voi reusi sa ma fac inteles si sa obtin lamuririle ... (vezi toată discuția)