avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate LauraMadalina

Activitate LauraMadalina

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema

Eu la ora actuala sunt insarcinata in 6 saptamani,urmand sa nasc pe data de 2 iulie ( cu aproximatie)

La data de 31.12.2015 mi s-a incheiat contractul de munca si de atunci nu am mai fost angajata.

Conform legii in vigoare de acordare CIC,o mama poate beneficia de aceasta indemnizatie daca are 12 luni lucrate in ultimii 2 ani inainte sa se nasca copilul.

Avand in vedere cele de mai sus eu sunt acoperita pentru doar aprox 5 luni.Ce variante am pentru inca 7 luni astfel incat sa pot beneficia de CIC?Exista varianta sa-mi pot platii singura ''darile''?
Răspuns la discuția Demisie si reangajare
.......dar la angajare ti se solicita fisa de lichidare de la locul de munca anterior,asta inseamna ca eu voi duce documentele de la ante penultimul loc de munca.

Ingrijorarea mea este ca daca la ultimul loc de munca ( cel la care am stat 4 zile) am inregistrat venituri si acum duc documentele de la antepenultimul loc de munca,viitorul angajator va afla ca nu am fost tocmai ''sincera '' cu acesta.

Poate afla?
tudorvaleriu a scris:

1. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie pentru a beneficia de concediu crestere copil si indemnizatia aferenta.

2. OUG 210/2005 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (modificata de Legea 66/2016, cu aplicare de la 01.07.2016) spune:

Art. 2
(1) Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
...

3. Daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu aveti 12 luni venituri din salarii sau asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.) nu veti putea beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca inteleg corect:daca la data nasterii copilului,mama nu este angajata si nici in somaj,dar in ultimile 24 de luni a inregistrat venituri cel putin 12 luni,atunci aceasta poate beneficia de indemnizatia lunara pt cresterea copilului pt urmatorii 2 ani
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

In luna martie a acestui an am fost angajata cu contract de munca pentru o perioada de 4 zile,dupa acest interval eu mi-am dat demisia ( fiind in per de proba), ma intereaseaza daca din punct de vedere legal trebuie sa mentionez urmatorului angajator de acest interval.Are cum sa depisteze daca eu nu il informez?