Adaugiri:
Flaconul cu DHEA era sigilat!
Coletul a fost confiscat la sfarsitul lunii ianuarie 2016.
Procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor l-am primit in data de 17 iunie 2016 de la Biroul vamal de interior Posta.
Multumesc!
(In caz ca mai aveti nevoie de alte detalii, ca sa ma puteti sfatui, va rog sa mi le cereti, vi le dau cu tot dragul).
Va rog mult sa ma sfatuiti cum mai exact sa procedez in urmatoarea problema:
Spre sfarsitul lunii ianuarie 2016, am comandat din SUA un supliment alimentar de natura hormonala, mai exact DHEA (dehidroepiandrosteron). L-am comandat din SUA pentru ca in acel moment nu il gasisem in Romania. Suplimentul cu pricina este produs de VITACOST SUA si este constituit din 300 de capsule (fiecare capsula contine 50 mg DHEA) depozitate intr-un flacon. Suplimentul l-am importat legal (adica prin colet declarat la vama, prin procedura total legala, fara ascunzisuri; bineinteles, l-am importat prin Posta Romana). DHEA-ul l-am luat pentru o problema medicala, mi-a fost recomandat. Din pacate, nu am stiut ca importul de DHEA, chiar si in cantitate mica, se pedepseste conform legii 104/2008. Habar nu am avut de aceasta lege.
In sfarsit, coletul mi-a fost confiscat de directia vamala din Bucuresti. Am fost instiintat ca ma incadrez in articolul 17 al legii si, drept urmare, voi primi o amenda intre 30.000 si 45.000 lei. Mi s-a mai spus ca pot contesta in instanta in termen de 15 zile procesul verbal de constatare si contraventie.
Mi se pare aberant ca pentru asa ceva sa primesti o astfel de amenda. NU am stiut ca este ilegal, am un cazier absolut curat, nu am nicio abatere de la lege, NU am avut niciodata in viata mea atatia bani pe mana, in consecinta nu as putea plati amenda, cu atat mai mult cu cat sunt student la teologie ortodoxa, urmand sa imi dau licenta (nu am un serviciu!).
Am cumparat acest supliment alimentar cu 23 de dolari, si l-am luat nu ca sa fac trafic sau ca sa ma dopez, ci l-am luat ca sa imi ameliorez o conditie medicala de care sufar (se numeste sindrom hipoanabolic).
Va rog din suflet, cum ma sfatuiti sa procedez, in asa fel incat sa ajung sa nu platesc nicio amenda? La ce instanta sa ma adresez? Daca ar ajunge sa ma execute silit nu ar avea ce sa imi ia, pentru ca locuiesc cu parintii mei (sunt major, totusi). NU as vrea nici sa ajung la inchisoare pentru o prostie de genul acesta.
Multumesc din suflet pentru orice ajutor, cat de mic ar fi.