avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Urgent: Termen contestatie proces verbal de constatare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Urgent: Termen contestatie proces verbal de constatare si contraventie

Buna seara!

Va rog mult sa ma sfatuiti cum mai exact sa procedez in urmatoarea problema:
Spre sfarsitul lunii ianuarie 2016, am comandat din SUA un supliment alimentar de natura hormonala, mai exact DHEA (dehidroepiandrosteron). L-am comandat din SUA pentru ca in acel moment nu il gasisem in Romania. Suplimentul cu pricina este produs de VITACOST SUA si este constituit din 300 de capsule (fiecare capsula contine 50 mg DHEA) depozitate intr-un flacon. Suplimentul l-am importat legal (adica prin colet declarat la vama, prin procedura total legala, fara ascunzisuri; bineinteles, l-am importat prin Posta Romana). DHEA-ul l-am luat pentru o problema medicala, mi-a fost recomandat. Din pacate, nu am stiut ca importul de DHEA, chiar si in cantitate mica, se pedepseste conform legii 104/2008. Habar nu am avut de aceasta lege.
In sfarsit, coletul mi-a fost confiscat de directia vamala din Bucuresti. Am fost instiintat ca ma incadrez in articolul 17 al legii si, drept urmare, voi primi o amenda intre 30.000 si 45.000 lei. Mi s-a mai spus ca pot contesta in instanta in termen de 15 zile procesul verbal de constatare si contraventie.
Mi se pare aberant ca pentru asa ceva sa primesti o astfel de amenda. NU am stiut ca este ilegal, am un cazier absolut curat, nu am nicio abatere de la lege, NU am avut niciodata in viata mea atatia bani pe mana, in consecinta nu as putea plati amenda, cu atat mai mult cu cat sunt student la teologie ortodoxa, urmand sa imi dau licenta (nu am un serviciu!).
Am cumparat acest supliment alimentar cu 23 de dolari, si l-am luat nu ca sa fac trafic sau ca sa ma dopez, ci l-am luat ca sa imi ameliorez o conditie medicala de care sufar (se numeste sindrom hipoanabolic).

Va rog din suflet, cum ma sfatuiti sa procedez, in asa fel incat sa ajung sa nu platesc nicio amenda? La ce instanta sa ma adresez? Daca ar ajunge sa ma execute silit nu ar avea ce sa imi ia, pentru ca locuiesc cu parintii mei (sunt major, totusi). NU as vrea nici sa ajung la inchisoare pentru o prostie de genul acesta.
Multumesc din suflet pentru orice ajutor, cat de mic ar fi.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:16, 26 Iunie 2016
Adaugiri:
Flaconul cu DHEA era sigilat!
Coletul a fost confiscat la sfarsitul lunii ianuarie 2016.
Procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor l-am primit in data de 17 iunie 2016 de la Biroul vamal de interior Posta.
Multumesc!
(In caz ca mai aveti nevoie de alte detalii, ca sa ma puteti sfatui, va rog sa mi le cereti, vi le dau cu tot dragul).
Avand in vedere cuantumul amenzii recomandarea ar fi sa angajati un avocat care sa va intocmeasca plangerea pentru contestarea procesului verbal de contraventie si sa va reprezinte in proces.

Contestarea pv trebuie facuta in termen de 15 zile de la comunicare conform OG 2/2001.
[ link extern ]

Trebuie sa depuneti in apararea dvoastra dovezi ca suferiti de boala pentru care ati achizitionat produsul respectiv si o recomandare medicala pentru produs.

Daca nu le aveti, avand in vedere ca sunteti student la teologie, veti intelege sensul adagiului latin "Nemo legem ignorare censetur" si nu va mai ramane decat sa va rugati la Dumnezeu sa se admita plangerea si sa se anuleze procesul verbal de constatare a contraventiei.
În primul rând, trebuie să depuneți contestația în termen.
Cu privire la fondul cauzei, se pot invoca apărările menționate de către cyan. Vă sfătuiesc să solicitați înlocuirea sancțiunii amendă cu sancțiunea avertisment, motivat de faptul că ați importat produsul ptr o afecțiune medicală și că ați cumpărat doar un flacon. Dacă judecătorul decide să vă sancționeze doar cu avertisment este în regulă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% sau 24% pentru suplimente alimentare(nootropice) import sua ? carmen2016 carmen2016 Importurile din SUA (site-uri online) de suplimente alimentare care sunt clasificate de cei care le vand ca nootropice vor fi impozitate cu 9% in vama sau 24%? ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Posibila amenda de la directia vamala andreip1234 andreip1234 Buna seara Acum cateva saptamani am comandat modafinil de pe internet, nestiind ca acesta este ilegal, deoarece e considerata substanta dopanta de catre ... (vezi toată discuția)