Buna ziua, am fost angajat ca si consilier vanzari in cadrul unei companii cu contract pe perioada determonata de 3 luni. nu mam mai prezentat la serviciu in ultimele 3 zile din contract datorita faptului ca am gasit un post mai avantajos in cadrul altei companii...mentionez ca am anuntat ca nu voi mai semna prelungirea de contract, dar greseala mea este cei drept ca nu am anuntat ca nu ma voi prezenta la locul de munca in cele 3 zile mentionate mai sus. Aveam deasemenea dreptul la 5 zile de concediu.Intrebarea mea stimabililor domni ar fi in felul urmator: se pot regasii penalizari asupra salariului cuvenit pentru zilele lucrate sau comisionul din vanzari pana in acel moment avand in vedere situatia prezentata mai sus? Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta!
buna seara. am lucrat intr-un bar in care principala activitate este jocurile de noroc.in aceasta unitate exista un anumit numar de aparate iar evidenta sumei de bani castigata de jucatori se face pe baza anumitor contori cititi si inregistrati zilnic intrun caiet ficare aparat avand rubrica lui separata.angajatilor le este lasata o anumita suma de bani pentru a da castigatorilor ex 10000 lei/zilnic. eu la ora 08:00 miam terminat tura si am stat pana in jurul ori 11 pentru a primi confirmarea colegului ca am predat tura in regula( banii pentru jocurile de noroc corespund contoarelor aparatelor si sumei lasate de manager iar stocul este in regula).dupa primirea confirmarii acestuia eu am plecat acasa.in jurul orei 23 acesta ma sunat spunandumi ca ii lipseste o suma de 2800 de lei din bani, iar a 2a zi am fost chemat la lucru afland ca suma care lipsete oficial este 2000 lei. mi-sau pus o serie de intrebari la care eu am dat explicatii.
1. contoarele unui aparat au fost modificate in asa fel incat suma castigata la acel aparat sa fie 2800 lei desi nu este asa, si ca este scrisul meu si de ce?
2.de ce i-am transcris eu colegului caietul pe ziua respectiva de lucru daca am iesit din tura?
3.am fost surprins pe camerele de supraveghere citind contorii aparatului in cauza.
raspunsurile mele:
1.eu am plecat la ora 11 din locatie, in decurs de 24 de ore acei contori puteau fi modificati de colegul respectiv in intervalul de 24 ore.
2.nu am predat tura ok( nu am facut curatenie. umplut frigidere,etc) lam intrebat pe coleg daca il ajut cu ceva.
iar acesta ma rugat sa mai servesc eu la bar si sa ii transcriu caietul respectiv.
3.am fost la 2 dintre aparate desi fiind in incaperi diferite trebuia verificata alta camera pentru a vedea acest lucru. si leam citit deoarece miam calculat si eu contorii. mentionez ca inca mai am acel program cu contorii calculati.
mentionez ca dupa ce am dat toate aceste explicatii presingul asupra mea a continuat iar eu lam rugat frumos pe manager sa imi arate cand am plecat cu suma respectiva avand in vedere ca spatiul este supravegheat video 24/24. acesta raspunzandumi ca suma respectiva putea lipsi dinainte...si intrebanduma daca managerul care mia lasat suma de bani precedenta mia numarat banii iar eu iam raspuns ca nu.dupa care presingul a continuat printre discutii spunandumise, citez " daca nu rezolvam problema vine patronul si iese urat, au mai fost probleme de genul in alte locatii asemanatoare si patronul sa dus acolo insotit de cativa indivizi si le strangea mana cu patentul si ise rupe daca are plangere la politie deoarece ARE POLITIA LA MANA" la care eu mam speriat si am plecat acasa. dupa cateva zile am incercat sa stau de vorba cu omul acesta spunandumi ca nu prea mai are ce discuta. si ca am dosar penal.ce pot face in situatia asta?
Buna ziua, Floris ma numesc si beneficiez de pensie de urmas din partea mamei, am 21 de ani si sunt student, vreau sa ma angajez insa nu stiu daca risc sa pierd pensia in cazul in care ma angajez cu norma intreaga (contract de 8 ore).:( Am primit diferite raspunsuri : -am voie sa lucrez doar cu contract de 4 ore
-am voie sa lucrez si cu contract de 8 ore dar salariul sa nu fie mai mare de un anumit procent din venitul tatalui.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns clar? Multumesc anticipat si o zi buna va doresc!:)