avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_s1

Activitate mihai_s1

Nu stiu daca nu e vreo gaselnita a operatorului de distributie, ca sa nu fie bransarea gratuita. Cu noul ordin bransarea nu e gratuita pentru utilizatorii noncasnici. Mi-e sa nu imi faca bransarea noncasnic si apoi nu stiu cum o sa fac contractul de furnizare cu vreun furnizor....
Astept pareri, daca sunteti in domeniu. Oricum, maine o sa sun pe la ANRE, poate aflu ceva de la cineva.
Se da urmatoarea speta: am inceput de cateva luni procedurile de bransare la reteaua de curent electric, la o anexa gospodareasca intr-un sat. Acum mi s-a emis contractul de racordare, dar se pare ca voi fi trecut ca utlizator non-casnic. Ei spun ca voi fi utilizator non-casnic pentru ca racordarea se face la o anexa, nu la o casa efectiv.

E corect ce spun ei?
Ma tot uit pe site-urile furnizorilor de energie si vad ca pentru utilizatorii non-casnici sunt modele de contracte intre firme, nu intre furnizor si persoane fizice. Eu fiind persoana fizica, nu firma.
Răspuns la discuția Autorizatii punct de lucru
Modificari nu se fac la constructie.
Chiar azi am vazut un spatiu care figureaza in CF ca depozit. Ar trebui modificat in spatiu comercial?
Buna!
Urmeaza sa deschid un punct de lucru, cod CAEN 9329. E fara program fix, doar la cerere, cand se vor face rezervari.
E necesara autorizatia de la primarie?
Inca sunt in cautarea de spatii. Daca cumva spatiul in CF nu e spatiu comercial, e nevoie sa fac modificarea la Urbanism? Ca sa se modifice in spatiu comercial?
Mersi.
Da, sunt constient ca doar la intalnire voi vedea clar.
As vrea sa stiu daca spre exemplu acum mai pot sa refuze vanzarea apartamentului, daca pot cere schimbarea pretului, chestii de genul.
Pentru ca au refuzat prelungirea termenelui de 30.06, as putea teoretic sa raman cu termenul de 03.07 pentru parasirea de catre ei a apartamentului?
Tot ce a tinut de partea mea, a fost facut, deranjant e ca aceste intarzieri sunt cauzate din partea dansilor, si tot ei au plangeri.
Se da urmatoarea situatie:
Am luat un credit pentru cumpararea unui apartament.
Am semnat contractul de vanzare-cumparare. De aici intervine problema:
Aveam scris in contract ca pana in 30.06 banca de unde am luat creditul trebuie sa le vireze vanzatorilor suma de bani. Iar in 03.07 sa paraseasca apartamentul.
Apartamentul e luat prin credit de catre vanzatori la banca Raiffeisen. Asa ca a fost nevoie de un acord de instrainare. Doar ca, cu toate actele trimise la cadastru, apartamentul nu s-a putut intabula inca pe numele meu, ca mai apoi sa primeasca banii de la banca mea. Problema e ca cei de la cadastru cer refacerea acelui accord de instrainare, pentru ca mai trebuiau scrise niste chestii.
Dar Raiffeisen inca nu a refacut noul acord, desi s-a facut cererea pentru el de o saptamana. Asadar, s-au intrecut termenele scrise initial in contractul de vanzare-cumparare.
Ieri trebuia sa facem un act additional de schimbare a termenelor de virare a banilor si a parasirii imobilului, dar vanzatorii nu au fost de acord sa semneze.
S-au sfatuit cu un avocat cica, si vor sa semneze ceva doar in prezenta acelui avocat.
Deci termentul de 30.06 a trecut din cauza bancii Raiffeisen si din cauza refuzului lor de a semna ieri un act aditional.

Acum stau sa ma gandesc ce ar putea cere ei in plus sau ce mai pot modifica la acel contract de vanzare-cumparare initial. Toate termenele au trecut din cauza dansilor.