Buna ziua. Unde lucrez momentan mai in colo vreau sa imi pun previzul de 20 de zile si imi dau demisia. In cazul in care nu imi imi gasesc imediat de munca pot beneficia de somaj? sau pentru a beneficia de somaj sunt alte reguli..Daca da, care ar fii? Multumesc
Buna ziua
Lucrez la un magazin,am functie de conducere dar nu in acte,in acte figurez operator calculator.
La vara 1.07 estimez sa plec de la firma si vreau sa plec regulamentar sa nu am probleme.Cum e mai bine?
Perioada de preaviz poate sa fie in timpul concediului de odihna?
In contractul de munca imi scrie ca daca plec trebuie sa imi bag preaviz 20 de zile.
La jumatatea anului de cate zile de concediu ar fii sa beneficiez.?
In contract scrie 21 de zile dar eu am o vechime de 18 ani la firma si ma gandesc ca poate a si putea benefici de mai multe zile de concediu .
Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 12 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin contract de vanzare cumpartare cu clauza de intretinere de la parintii soacrei cand traia si socrul . in tot acesti ani noi am intretinut si casa si pe mama sotului .Mama sotului e titulara casei .succersiunea dupa socru nu am facut o.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate.soacra nu mai vrea sa vanda si sa vina cu noi.Cum sa facem,ne este frica ca daca plecam si o lasam singura sa nu vanda ,sa faca datorii si de doamne fereste sa pierdem casa.Cum e de facut legal sa avem o siguranta..Va rog sa imi dati un sfat .legal cum sta treaba.
Ar mai fii o idee sa vindem casa sa ii luam ei in localitatea unde stam un apartament iar noi sa ne luam altul in localitatea unde vrem sa ne mutam.
N u e casa nostra .dar timp de 12ani noi am investit,noi am renovat,noi am platit facturile .ea nimic si cum asa sa nu avem nici un drept.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate iar ea nu mai vrea,asa ca o lasam pe ea aici si noi plecam in chireie.Am scris aici vrand sa stiu daca ea poate fara acordul unicului sau fiu de doamne fereste sa vanda sau sa o prosteasca cineva atata vreme cat noi nu suntem.Nu vrem dupa atata munca sa nu ne ramana nimic.am investit multi bani.
Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 13 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin mostenire de la parintii soacrei cand traia socrul . in tot acesti ani noi am intretinut si casa si pe mama sotului .Mama sotului a titulara casei .succersiunea dupa socru nu am facut o.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate.soacra nu vrea sa vanda si sa vina cu noi.Cum sa facem,ne este frica ca daca plecam si o lasam singura sa nu vanda ,sa faca datorii si de doamne fereste sa pierdem casa.Cum e de facut legal sa avem o siguranta.Noi doar dupa decesul ei vom putea vinde linistiti.pana atunci plecam in chirie si o lasam in anexa ei cu toate utilitatile iar casa unde locuim noi o inchidem.Va rog sa imi dati un sfat .legal cum sta treaba.