avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate dinca

Activitate dinca

- preaviz li s-a dat ieri (sau au fost informati)
- pentru mutarea la Cluj (desi nu se pune problema), li s-a oferit un bonus la salariu de 500 RON pe o perioada de DOAR 3 luni si sprijin in gasirea unui aprtament
- Articolul 78 mentioneaza doar 1 salariu compensator, Dvs spuneti minim 2. Inca nu stiu ce prevede CIM
- repet intrebarea: oare de ce se straduiesc sa oblige o parte din personal sa-si dea demisia??? Dupa calculele mele, dupa demisia unei parti a angajatilor, restul nu mai reprezinta 10% din total angajati
Asa este, am citit si eu acuma :D
In cazul in care refuza mutarea de la Bucuresti la Cluj, se mai aplica aceasta prevedere?
Art. 78. - (1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

Imi scapa ceva? Inca nu s-a ajuns la instanta dar acest articol nu mentioneaza nicio plata compensatorie
Nu mai stiu ce prevede CCM dar de ce s-ar obosi sa le propuna celor de la part-time sa-si dea demisia contra unei "prime"?
Buna, am o problema similara si ca sa nu deschid alt topic am sa postez aici. Eventual, rog moderatorii sa mute intr-un topic nou. Lucrez la o firma italiana cu sediul in Cluj si punct de lucru in bucuresti (unde lucrez). Firma are in total aprox 200 angajati, in Bucuresti suntem 25.
Astazi am fost anuntati ca, datorita faptului ca nu mai este rentabil, firma inchide punctul de lucru din Bucuresti dar ca ni se ofera posibilitatea sa ne mutam la CLUJ!! si ni se va acorda un bonus de 500 ron pe 3 luni pt acomodare. Celor care vor refuza sa mearga la Cluj li se va desface contractul de munca. Evident, nimeni nu vrea sa se mute acolo. La orice intrebare am pus ni s-a raspuns sec: suntem acoperiti de lege. Dupa terminarea "sedintei", discutand cu colegii care lucreaza part-time, am aflat ca li s-a oferit o "prima" de 700 RON ca sa-si dea demisia. Banuiesc ca fac asta pentru a nu se incadra la Art.68, Al1, pct b din Codul Muncii. Adica, daca cei part-time isi dau demisia, restul nu mai reprezinta 10% din total angajati, deci nu este concediere colectiva. Am semnat CCM, nu mai stiu ce prevede (apropo de salarii compensatorii sau altceva), NU il am pentru cu nu mi l-au dat!. Ceva nu este in regula si as vrea sa stiu ce optiuni am: fac sesizare la ITM? ii dau in judecata? Ok, accept faptul ca inchid punctul de lucru dar macar salarii compensatorii conform legii sa ni se dea, doar suntem concediati colectiv. Multumesc anticipat