avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate florin3lu1

Activitate florin3lu1

ICornel Vasile a scris:

1. ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva.

2. Aspectele referitoare la plata contributiilor intra in sarcina ANAF-ului.
Art. 27 din OG 86/2003
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2004,
activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.

3. Nu aveti ce sa patiti dvs.

Multumesc de raspuns.
Am inteles,deci pot accepta banii in schimbul contributiilor fara nici un risc.Ma sfatuiti sa semnez ceva sau sa formulez ceva la primirea banilor? Ei vor sa le semnez actele aditionale cum ca am acceptat sa fiu angajat cu doua ore.
Madalin Ioan a scris:

E prima oara cand aud ca se plateste salariul "la negru" pe card. Practic din punct de vedere financiar a-ti primit toti banii, de ce ar trebuii sa va mai dea in plus? ITM-ul v-ar putea ajuta obligandu-l sa regleze contributiile la stat pentru dvs aferente celor 6 ore.

Da,asta ziceam, ca este de acord sa regleze contributiile ori sa imi dea mie banii respectivi, iar eu intrebam daca ii accept, e legal?se poate intoarce cu ceva inpotriva mea?
Madalin Ioan a scris:

Adica timp de un an ati primit salariul pentru 1/4 din cat era in contractul de munca fara sa va da-ti seama?

Salariul era intreg,cel negociat,il primeam pe card, firma era din alt judet, nu primeam fluturas,sa mers pe incredere,din pacate...doar contributiile erau platite 1/4
Buna tuturor.
Va rog sa ma ajutati in situatia urmatoare.
La ultimul angajator am semnat contract cu norma intreaga de 8 ore ,iar dupa un an mi-am dat demisia, ulterior am primit actetele de incetare si adeverinta de contributie unde eu defat eram angajat cu doua ore,iar contractul meu de acasa e cu 8 ore.Am sunat angajatorul si mi-a propus sa imi dea diferenta de bani,echivalentul a 6 ore zi x u an de zile,bani in mana sau sa ma angajeze cu 6 ore inca un an de zile,fara sa lucrez la el,doar sa recuperez dauna.
Intrebarea mea e,daca as accepta banii,ma poate acuza cineva de ceva,sau ca l-as fi santajat eu ,sau mai stiu eu ce mijloace or fi?Orcum ar fi,el ma inselat inregistrandu-mi contract cu doua ore pe ascuns.
Ce ma sfatuiti,sa accept banii sau angajarea?
Buna ziua!
În urma cu câteva luni am primitnprin donatie de la mama mea și fratele ei o casa la tara.Unchiul meu mi-a donat jumătatea lui fără pretentii, iar mama cu sarcina de întreținere.Casa când am primit o arată groaznic,cu pereții crăpați, cu geamuri de lemn si uși vechi si fara condiții și apă băgată.Am investit circa 20000 lei din care am pus termopan,am făcut bucătărie și baie.Cu unchiul meu ma înțeleg foarte bine,in schimb cu mama nu mă mai pot înțelege.Pana anul acest, ea nu a locuit deloc aici,fiindca casa si ei au moștenit de la părinții ei.Va rog să mă sfătuiți ce pot face.Daca ii cedez partea înapoi,imi pot recupera investiția?,mentionez ca am poze cu casa cum era înainte și cum e acuma,plus facturi si documente pe materiale,mobila,instalatia electrica si căldură.Ea nu a investit nici măcar un leu, eu am făcut tot.Am posibilitatea să o mut dintr-o cameră cu ieșire separată, ca să nu mai aibă acces la ce am făcut eu.Am castig de cauză?
Multumesc