Buna ziua!
În urma cu câteva luni am primitnprin donatie de la mama mea și fratele ei o casa la tara.Unchiul meu mi-a donat jumătatea lui fără pretentii, iar mama cu sarcina de întreținere.Casa când am primit o arată groaznic,cu pereții crăpați, cu geamuri de lemn si uși vechi si fara condiții și apă băgată.Am investit circa 20000 lei din care am pus termopan,am făcut bucătărie și baie.Cu unchiul meu ma înțeleg foarte bine,in schimb cu mama nu mă mai pot înțelege.Pana anul acest, ea nu a locuit deloc aici,fiindca casa si ei au moștenit de la părinții ei.Va rog să mă sfătuiți ce pot face.Daca ii cedez partea înapoi,imi pot recupera investiția?,mentionez ca am poze cu casa cum era înainte și cum e acuma,plus facturi si documente pe materiale,mobila,instalatia electrica si căldură.Ea nu a investit nici măcar un leu, eu am făcut tot.Am posibilitatea să o mut dintr-o cameră cu ieșire separată, ca să nu mai aibă acces la ce am făcut eu.Am castig de cauză?
Multumesc
Daca cel intretinut face imposibila acordarea intretinerii, adica este violent, antisocial.. se poate obtine prin instanta incetarea acordarii intretinerii. Trebuie vazut in mod concret ce s-a intamplat, dar sanse sunt.
Ceea ce trebuie sa faceti dvs este sa o intretineti conform contractului incheiat.Daca nu va indepliniti obligatia asumata puteti pierde tot, fara sa fiti despagubit. De ce nu va puteti intelege cu dansa, ce nu ii convine? Cu "cedarea partii" depinde cum e facut contractul si clauzele.
Plângere penală
Yony7979
Bună ziua,sora mea a mostenit o casă de la bunica noastră prin contract de întreținere în care spunea că lasă întreaga ei avere ei,sa ajuns la ... (vezi toată discuția)