Eu nu am toate datele, fiind mutata relativ de curand (3ani) nici nu cunosc vecinii. Cu siguranta ei stiu mai multe dar se acopera unul pe altul, pot presupune ca s a stiut de aceste datorii dar nu pot acuza fara date exacte pe cineva.
Acum asta se doreste gasirea vinovatului dar intreg procesul cred ca va fi de durata, iar eu nu doresc sa fiu implicata in niciun fel. Sunt datorii vechi care dpmdv nu ma privesc.
Problema este ca nu am incredere in ei ca spun tot ceea ce stiu si fac si nu vreau sa mai platesc vreo suma, iar la cum au procedat cu acea poprire mi e teama ca pot decide si cu dif de suma, motivand ca eu va trb sa recuperez personal banii de la fostul proprietar.
Ma deranjeaza in mod special ca nu stiu cat va dura toata problema, ca in acest timp imi va fi dificil sa vand apartamentul, daca voi dori, si ca nu am certitudinea ca dupa judecata fostului adm suma ii va fi impusa acesteia.
Buna ziua,
Asociatia de proprietari a fost constituta in urma cu apx 1-2 ani (anterior a fost asoc de locatari) cand s a aflat de executare si s a decis auditarea situatiei asociatiei, schimbarea si actionarea in instanta a fostului administrator. Din ce am inteles ar fi in culpa doar acest administrator.
Tot atunci s a decis angajarea unui avocat pt a reprezenta asociatia in procesul cu radet. Avocat pe care il platim tot la comun in urma aceleiasi sedinte in care a votat majoritatea, mai putin eu.
Presedintele actual, fostul adm si cu siguranta alti vechi proprietari au stiut de situatie, cu toate ca pretind ca nu si acuza doar fostul adm. In acelasi timp le este mult mai la indemana sa repartizeze sumele pe intreg blocul in loc sa plateasca doar proprietarii acelor apartamente cu debite.
Ce nu inteleg este daca suma care mai este de plata si pt care exista hot definitiva va putea fi impartita de radet doar pe apartamentele cu probleme, asa cum spune presedintele, sau va veni tot pe asociatie si vor vota sa platim la comun?
Inteleg de la dvs ca pt suma deja achitata nu mai se poate face nimic, dar doresc sa stiu cre este de facut in cazul in care diferenta (suma importanta) va trb platita.
Tot presedintele, fara sa prezinte dovezi, spune ca si cei care au vandut (inclusiv de la cine am.cumparat eu) aveau datorii catre radet si ca au vandut in cunostinta de cauza, mana in mana cu fostul adm. "Solutia"pe care el mi o ofera este sa dau in judecata fostul proprietar si fosta adm. Dar ce treaba am eu cu acestia? Cea care imi imputa sumele este asoc de proprietari.
In plus daca radet va veni cu o defalcare a sumei pe apartamente de ce in cazul vanzarii se va trece debitul pe adeverinta?
Multumesc
Buna seara,
In urma cu cativa ani am cumparat un apartament ce nu figura cu restante la asociatia de proprietari, in acest sens a fost eliberata si adeverinta pe care fostul proprietar a prezentat-o la notar pentru autentificarea ctr de v c.
Mentionez ca apartamentul fusese debransat de la radet in urma.cu apx 10ani, tot de atunci beneficiind de centrala termica proprie. De fapt in prezent tot blocul este debransat de la radet, debransarile fiind efectuate pe rand de fiecare proprietar, in functie de posibilitatea fiecaruia.
In urma cu apx 1 an s a constatat ca blocul, respectiv asociatia de proprietari, figureaza cu datorii mari la RADET, de apx 80 mii ron, acestea fiind inregistrate in perioada 2001-2007, cand eu nu eram proprietar. S a decis schimbarea administratorului si a fost actionat in instanta fostul adm intrucat se pare ca acesta ori nu directionase catre radet incasarile de la proprietari din perioada respectiva ori elibera adeverinte false catre proprietari pe care acestia le puteau folosi atat pt debransare (inteleg ca radet solicita o astfel de adeverinta fara datorii la momentul debransarii) cat si pt vanzarea apartamentelor. Pana la clarificarea cu fostul adm ( probabil va fi vorba de cativa ani) asociatia de proprietari a informat radet si spera ca va exista intelegere pt a nu pune in executare ordinul judecatoresc de executare silita.
Din totalul sumei de 80mii ron o parte (apx 7 mii ron) reprezenta cheltuieli comune pe intteg blocul si a fost achitata esalonat in ultimul an intrucat Radet pusese poprire pe conturile asociatiei si s a decis achitarea sumei pt a nu afecta activitatea curenta. Diferenta inteleg ca reprezinta direct datoriile unor apartamente, pana la acest moment nu s a mentionat care, iar actualul presedinte insista ca aceste sume vor veni individual si nu pe asociatia de proprietari.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Decizia de achitare a sumei de 7mii ron impartita in mod egal pr toate apartamentele s a luat in urma unei sedinte cu majoritate de vot 50+1 la care eu am mentionat ca nu sunt de acord insa avand in vedere majoritatea nu a contat. As dori sa stiu daca decizia este legala, inteleg ca s au intrunit cele 50+1 votur, dar sunt de parere ca acestia nu pot vota si supune spre dezbatere o restanta inregistrata de asociatie in perioada in care multi dintre noi nu eram proprietari (din pacate la sedinta au participat cei mai multi din vechii proprietari, cei noi nu au fost prezenti);
2. N ar trb ca asociatia sa recupereze sumele de la fostii proprietari?
3. Cum imi pot recupera eu sumele? Vreau sa cred ca fostul.proprietar a fost de buna credinta si nu a stiut (la fel cum nimeni nu a stiut pana acum 1 an) de aceste restante si ca nu a facut falsuri cu fostul adm, deci nu are restante la radet.
4. Pana la clarificarea situatiei daca doresc sa vand apartamentul datoriile radet vor fi declarate pe adeverinta, cu toate ca nu se stie caror apartamente apartin. Foarte greu sa gasesti un cumparator in cond astea. Totusi eu am cumparat un apartament fara datorii. Este legal sa fie asa?
Multumesc anticipat pt raspunsuri