avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate iuli_ana87

Activitate iuli_ana87

Buna ziua! As dori sa prezint o situatie. In data de 22.08.2016, am fost anuntata de catre angajatorul pe care-l aveam atunci ca mi-au desfacut contractul de munca in urma unei cercetari disciplinare.(mentionez ca in momentul de fata ne judecam din cauza acestui aspect). Pe data de 31.08.2016, m-am angajat la o alta societate, iar in 2 saptamani am ramas insarcinata. Acum sunt insarcinata in 11 saptamani si din cauza unor probleme de sanatate, o sa raman in concediu de sarcina cu risc. Ma intereseaza cum mi se va calcula indemnizatia de concediu de sarcina cu risc, se va tine cont de veniturile pe ultimele 6 luni( 3 luni de veniturile de la cealalta societate si 3 luni de la locul de munca actual ) sau doar 75% din veniturile obtinute de la locul de munca actual? Dar in cazul in care eu castig procesul cu fostul angajator? Va multumesc!
Buna seara! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste acordarea de bonuri de masa in perioada in care iti recuperezi orele lucrate suplimentar. In luna mai am stat 2 zile acasa pentru a-mi recupera 16 ore suplimentare, ore pe care le-am facut intr-o zi de sambata. Pentru acele 2 zile libere nu am primit bonuri de masa.
In momentul in care am intrebat la resurse umane de ce nu am primit acele 2 tichete asa cum primeam inainte si asa cum primesc si ceilalti angajati cand isi recupereaza orele lucrate suplimentar, mi s-a oferit acest raspuns:"In urma controlului de la ITM, efectuat la sesizarea ta dupa cum ne-ai informat, care a avut loc in perioada 18.05.2016-25.05.2016, s-a analizat inclusiv situatia pontajului. Pentru pontajul tau , analizat in mod special dat fiind calitatea ta de initiator al sesizarii, s-a constatat ca societatea ti-a acordat tichete de masa si pentru zilele nelucrate.

Intrucat dispozitiile legale in vigoarea - Legea 142/1998 si normele de aplicare - stabilesc ca angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea, ca atare, pentru zilele in care tu nu ai lucrat, nu se acorda tichete de masa."
Mentionez ca eu am facut o sesizare la itm in care am informat modul abuziv de lucru care ni se impune. In momentul in care s-a efectuat controlul, cu siguranta nu li s-a pus la dispozitie pontajul corect, pontaj la care eu nu am avut acces, chiar daca am facut o solicitare scrisa la adresa firmei.
Intrebarea mea este: ar fi trebuit sa primesc acele tichete de masa? multumesc!