avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate gabigabi1

Activitate gabigabi1

In urma cu o aprox.1 an am avut un accident ,cu dauna totala pentru ambele masini , vinovat eu pentru neacordare de prioritate si fara itp-ul valabil.Evenimentul s-a produs in apropiere de Constanta intr-o comuna,eu sunt din Iasi iar cealalta persoana din Sibiu.Ambulanta a luat-o pe sotia soferului deoarece acuza dureri la piept , i s-a dat drumul dupa cateva ore si din cate am inteles verdictul a fost o contuzie probabil din cauza centurii de siguranta.Pe procesul verbal scrie vatamare corporala din culpa usoara, accident soldat cu o victima.Politistul ne-a sugerat sa ne impacam cumva ca dosarului meu sa i se dea NUP si sa decurca treaba mult mai repede,altfel ambii va trebui sa face drumuri pana in locul unde s-a produs accidentul. Persoana vatamata mi-a cerut o suma de bani pentru a da declaratie pe propria raspundere precum ca nu are pretentie morala sau materiala din partea mea.Suma ceruta a fost de 1500 Ron.Zis si facut , a dat declaratia ,a semnat-o in fata mea si a politistului,precum ca nu are nici o pretentie din partea mea. Acum dupa o luna am fost sunat si amenintat cu datul in judecata deoarece RCA-ul meu (Euroins)le-a dat aproximativ 6000 Ron si lor nu le convine suma ,si sa le dau diferenta pana la 2000 de euro.Masina lor valoreaza undeva intre 2000-2500 Euro. A spus ca are foaie de la medic ,ca are concediu 29 de zile si ca imi poate face mult rau , daca nu ne intelegem sa le platesc diferenta ceruta.

Acestia se pare ca m-au actionat in instanta pentru o pretentie de 1000 de euro.
In concluzie lor nu le-a convenit cat le-a platit rca-ul meu , si mai vor bani de la mine.
Ei m-au dat in judecata in Sibiu, eu sunt din Iasi, ce trebuie sa fac?
Cum chem asigurarea in garantie ?
Trebuie sa ma prezint personal?
Pot face cererea si singur de a aduce in garantie compania de asigurari sau trebuie sa contactez un avocat?
Iar in cele din urma ce pot pati?