Cu banca nu cred ca mai am ceva de discutat deoarece, din cate am inteles, creditul meu a fost vandut acestei firme de recuperari, la banca eu nu mai figurez cu vreo creanta.
Firma de recuperari din start a cerut intreaga suma, plus dobanzi, etc, dar de fiecare data cand am cerut vreun document nu am primit decat o simpla scrisoare cu suma totala de plata care a ajuns deja mai mult decat dublul sumei imprumutate. In rest nici o actiune de dare in judecata.
Interesul meu este sa fiu sigur ca pot invoca prescriptia. Eu unul recunosc ca am fost un foarte rau platnic, tanar si prostut la acea vreme. Merit sa fiu pedepsit, dar in acelasi simt autoconservarea imi cere sa ma apar daca pot.
Tptusi o idee excelenta ar fi sa cer bancii o copie la toate documentele detinute de catre acestia, inclusiv acea cesiune/vanzare. Ce pot invoca ca sa justific solicitarea?
Nu stiu ce documente au pentru ca am cerut de doua ori pana acuma sa-mi trimita copii dupa cesiune/vanzarea creditului si alte documente din care sa rezulte suma ceruta, si de fiecare data imi trimit aceeasi scrisoare simpla cu suma pretinsa de ei, fara nimic altceva.
In ianuarie 2008 am luat un credit de nevoi personale. Am platit pana in ianuarie 2009 cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit de la KRUK o notificare ca a cesionat/cumparat creditul de la BCR. Pana acum, in 2016, nu am primit decat simple scrisori plus apeluri, deci nici o incepere de executare.
Intrebarea mea este:
1. Daca altfel nu e precizat in contract, termenul de prescriptive a inceput cel mai tarziu din ianuarie 2016?
2. In caz de executare poate fi acest credit considerat prescris? Au trecut 6 ani si jumatate deja.