avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Activitate blueadryanna

Activitate blueadryanna

Răspuns la discuția Neplata factura telefonie mobila
Multumesc, deci daca in 3 ani de zile, desi au incercat sa dea de mine si desi au cesionat creanta catre firma de recuperare, nu ma dau in judecata, atunci datoria este prescrisa si nu am dreptul sa ma trimita in instanta.

Ati putea va rog sa imi dati referinta legii?
Răspuns la discuția Neplata factura telefonie mobila
1. mai mult de 3 ani de la ce data?
Buna ziua,

Am fost abonat la o firma de telefonie mobila (:"ABC") si acum 3 ani m-am mutat in strainatate.
Drept urmare, am sunat la ABC si am cerut anularea abonamentului. Ei mi-au spus ca pot sa il inchid doar dupa achitarea unui an intreg de abonament, deoarece ultima data cand am reinnoit abonamentul si mi-am achizitionat un telefon la un pret special detinatorilor de abonamente (tind sa precizez ca aveam un abonament de ~25 de euro lunar si mi-am luat un nokia ieftin prin abonament).
Suma de achitat era ~400 euro, ca includea taxa de anulare abonament.
Tinand cont ca eram client Orange de 10 ani, i-am intrebat daca nu imi pot transfera abonamentul in strainatate, adica sa am abonament ABC cu numarul tarii in care rezidez in prezent, sau daca nu pot sa platesc diferenta intre pretul special si pretul normal al telefonului.
Mi-au spus ca nu este posibil, am vorbit si cu un manager de la customer service.
Mi-am mentionat ca pentru ca abonamentul expira doar dupa 1 an de la cererea mea, aceea este singura solutie. Au incercat sa imi vand minute internationale sau eu mai stiu ce, dar le-am spus clar ca nu are nici un sens sa rezidez in alta tara dar sa am numar de Romania.
Am decis, in necunostiinta de cauza, sa nu platesc acea factura.
Am rezidenta si in Romania si in strainatate, dar nu am nici un bun pe numele meu.
Astazi, pe adresa parintilor mei (nu este aceeasi cu adresa de rezidenta din Romania), a venit sesizare ca datoria a fost cesionata unei firme de recuperare.
As dori sa stiu urmatoarele:
1. Daca nu platesc firmei de recuperare datoria de 2000 ron, ma pot da in judecata?
2. Se poate intampla ceva parintilor mei sau persoanelor ce detin apartamentul la care am rezidenta inregistrata?

Multumesc,