avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata factura telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata factura telefonie mobila

Buna ziua,

Am fost abonat la o firma de telefonie mobila (:"ABC") si acum 3 ani m-am mutat in strainatate.
Drept urmare, am sunat la ABC si am cerut anularea abonamentului. Ei mi-au spus ca pot sa il inchid doar dupa achitarea unui an intreg de abonament, deoarece ultima data cand am reinnoit abonamentul si mi-am achizitionat un telefon la un pret special detinatorilor de abonamente (tind sa precizez ca aveam un abonament de ~25 de euro lunar si mi-am luat un nokia ieftin prin abonament).
Suma de achitat era ~400 euro, ca includea taxa de anulare abonament.
Tinand cont ca eram client Orange de 10 ani, i-am intrebat daca nu imi pot transfera abonamentul in strainatate, adica sa am abonament ABC cu numarul tarii in care rezidez in prezent, sau daca nu pot sa platesc diferenta intre pretul special si pretul normal al telefonului.
Mi-au spus ca nu este posibil, am vorbit si cu un manager de la customer service.
Mi-am mentionat ca pentru ca abonamentul expira doar dupa 1 an de la cererea mea, aceea este singura solutie. Au incercat sa imi vand minute internationale sau eu mai stiu ce, dar le-am spus clar ca nu are nici un sens sa rezidez in alta tara dar sa am numar de Romania.
Am decis, in necunostiinta de cauza, sa nu platesc acea factura.
Am rezidenta si in Romania si in strainatate, dar nu am nici un bun pe numele meu.
Astazi, pe adresa parintilor mei (nu este aceeasi cu adresa de rezidenta din Romania), a venit sesizare ca datoria a fost cesionata unei firme de recuperare.
As dori sa stiu urmatoarele:
1. Daca nu platesc firmei de recuperare datoria de 2000 ron, ma pot da in judecata?
2. Se poate intampla ceva parintilor mei sau persoanelor ce detin apartamentul la care am rezidenta inregistrata?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mischu80 , utilizator 13:56, 18 Iulie 2016
1.daca au trecut mai mult de 3 ani e prescrisa datoria.
2.nu.
1. mai mult de 3 ani de la ce data?
De la data scadentei curge termenul de prescriptie.
Multumesc, deci daca in 3 ani de zile, desi au incercat sa dea de mine si desi au cesionat creanta catre firma de recuperare, nu ma dau in judecata, atunci datoria este prescrisa si nu am dreptul sa ma trimita in instanta.

Ati putea va rog sa imi dati referinta legii?
blueadryanna a scris:

2. Se poate intampla ceva parintilor mei sau persoanelor ce detin apartamentul la care am rezidenta inregistrata?


daca au "nervii tari" nu li se poate intampla nimic.
Eu am un prieten bun care a uitat sa plateasca ultima factura dintr-un contract cu orange acum vreo 7-8 ani... erau vreo 20 de lei... a uitat ca un fraier, asta este.
N-au zis nimic, nu l-au instiintat vreo 3 ani, omul nici nu stia ca uitase. Dupa aia au predat creantele la o firma specializata care a inceput sa sune ca sa recupereze 20 de lei + vreo 150 penalizari.
Le-a spus ca le plateste 20 de lei fara nicio problema... penalizarile insa i se pareau abuz, deoarece nu au trimis nicio instiintare ca a uitat sa plateasca factura timp de 3 ani.
desi stia ca s-a prescris totul, omul a stat linistit. Insa cei la firma i-au facut "cu nervii" pe parinti, amenintandu-i telefonic cu procese, probleme, politie samd. Oamenii mai batrani in Romania se tem de orice firma ca de Gestapo, autoritate sau nu... asadar pana la urma au cedat si au platit ei cei 20 de lei plus 150 penalizari, ca sa "nu aiba probleme".
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
mischu80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere creanta furnizor telefonie claus1001 claus1001 Buna ziua. In 28.12.2005 a fost incheiat un contract pe 2 cu [editat]. Dupa prima luna abonamentul nu a mai fost platit. Nu a fost nici o hotarare ... (vezi toată discuția)
Abonament orange reziliat Alexander12393 Alexander12393 Buna Ziua/Seara Mi-am facut un abonament Orange prin Noiembrie si fata de la reprezentanta Orange mi-a spus ca trebuie sa platesc primele 2 luni ale ... (vezi toată discuția)
Neplata factura, acum dat in judecata Nick1992 Nick1992 Acum 3 ani jumate am semnat un contract ptr abonament cu telefon la Orange. Dupa cateva luni am plecat in strainatate si am renuntat la plati. De curand am ... (vezi toată discuția)