blueadryanna a scris:
2. Se poate intampla ceva parintilor mei sau persoanelor ce detin apartamentul la care am rezidenta inregistrata?
daca au "nervii tari" nu li se poate intampla nimic.
Eu am un prieten bun care a uitat sa plateasca ultima factura dintr-un contract cu orange acum vreo 7-8 ani... erau vreo 20 de lei... a uitat ca un fraier, asta este.
N-au zis nimic, nu l-au instiintat vreo 3 ani, omul nici nu stia ca uitase. Dupa aia au predat creantele la o firma specializata care a inceput sa sune ca sa recupereze 20 de lei + vreo 150 penalizari.
Le-a spus ca le plateste 20 de lei fara nicio problema... penalizarile insa i se pareau abuz, deoarece nu au trimis nicio instiintare ca a uitat sa plateasca factura timp de 3 ani.
desi stia ca s-a prescris totul, omul a stat linistit. Insa cei la firma i-au facut "cu nervii" pe parinti, amenintandu-i telefonic cu procese, probleme, politie samd. Oamenii mai batrani in Romania se tem de orice firma ca de Gestapo, autoritate sau nu... asadar pana la urma au cedat si au platit ei cei 20 de lei plus 150 penalizari, ca sa "nu aiba probleme".