Buna ziua , revin cu problema mea care ma frustreaza tare si va intreb daca in cazul meu este cumul de functii fara remunerare(functie de conducere cu functie de executie) , oare legea nu interzice cumulul de functii in cazul functionarilor publici . Totodata am mai citit ca "nimeni nu poate fi fi obligat sa preia atributii care nu sunt specifice functiei in care a fost numit si ca functionarul public numit intr-o functie de executie nu poate fi obligat sa preia atributii specifice unei functii de conducere".V-as ruga daca poate cineva sa-mi raspunda daca este vreo baza legala la cele afirmate sau problema este doar morala.Va multumesc mult
Va multumesc din suflet pentru raspuns insa nu se aplica in cazul meu avand in vedere ca functia de director este ocupata , eu am fost numita ca inlocuitor al acestuia pe perioada cand lipseste din unitate (concedii de odihna ,concedii de boala , sedinte , delegatii etc), in acest timp eu sunt subalterul sefului de birou si inlocuitorul directorului ,cu atributii si responsabilitati specifice atat functiei de conducere (semnez mape , contracte etc pentru intreaga directie )cat si de executie conform fisei postului.Va multumesc foarte mult.
Ma intrebam daca este legal ca unui functionar public de executie sa-i fie delegate sarcinile si responsabilitatile unui functionar public de conducere(director) adica este numit inlocuitorul directorului pe perioada cat acesta lipseste din unitate,atata timp cat in cadrul directiei exista si sefi de servici si sefi de birou .Daca da pe cat timp? va multumesc
Buna ziua , va rog daca poate cineva sa-mi clarifice o problema: nu stiu care este baza legala(daca exista) potrivit careia un functionar public de executie angajat intr-o institutie poate fi obligat in baza unei dispozitii a conducatorului unitatii sa inlocuiasca un functionar public de conducere(director) pe perioada in care acesta nu se afla in unitate si deci sa-i preia atributiile de servici (care nu i s-au adus la cunostiinta functionarului public de executie), sa semneze in locul acestuia contracte si alte acte , angajand alaturi de ordonatorul de credite banul public.Mentionez ca in unitate mai exista alti functionari publici de conducere care ar putea prelua aceasta sarcina.Va multumesc