avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate mihaicristina

Activitate mihaicristina

Bună ziua, aș dori lămuriri privind următoarea situație: sunt moștenitoare legală după tatăl meu decedat în 2020 in cota de 1/2 terenuri intravilane și extravilane. Bunica mea și fratele ei (decedat )au fost proprietari astfel: bunica clădiri+1/2 terenuri, iar fratele ei 1/2terenuri. Ea a dat clădirile prin contract de întreținere unei alte persoane, dar întreținerea a fost de scurtă durată (din 11 februarie 2022 când s-a făcut actul notarial până în 4martie2022 când a decedat). La notar nu mi se face succesiunea, deoarece se invocă faptul că pe terenul meu sunt construcții din anul 1975. Care sunt posibilitățile mele in această situație? Menționez că jumătate din terenuri inclusiv cel cu construcții revin unui alt moștenitor al fratelui bunicii prin testament.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Deja bunica mea a inceput sa faca demersurile pentru a da casa celuilalt nepot(mentionez ca eu sunt fiica fiului ei decedat, iar nepotul in cauza este nepotul unei surori a bunicii mele). Pe bunurile care au apartinut tatalui meu-tractor, masina,unelte eu am certificat de mostenitor, dar acestea sunt la adresa respectiva, iar bunica nu imi da acces sa le iau!
Cum trebuie sa procedez pentru aceste bunuri?
Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: sunt unica fiica a tatalui meu, el era divortat de mama si locuia cu mama sa in casa acesteia(dar bunica nu este singura proprietara avand un frate decedat care nu renuntase la casa, fratele acesta nu avea copii-mai traieste doar sotia sa). Tata a decedat in urma cu 5 luni, iar bunica mea vrea sa dea casa unui nepot care este copil al unei surori decedate, mie nerecunoscandu-mi nici un drept la mostenire. Ce pot face in aceasta situatie?